Românii câştigă mai puţin decât în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50% din români au venituri mai mici decât în 2009. Dacă în primăvara lui 2010, diminuarea câştigurilor afecta numai persoanele de peste 35 de ani cu nivel redus de educaţie, în prezent, acest fenomen afectează şi tinerii cu educaţie şi venituri medii din mediul urban.

Un studiu realizat de compania 360insights arată că 52% din românii care trăiesc în oraşe au înregistrat scăderi ale veniturilor în 2010, comparativ cu anul precedent.

"În lunile aprilie-mai ale acestui an declarau că ar avea veniturile scăzute 37% dintre românii din mediul urban. Acest procent a crescut semnificativ în ultimele trei luni, grupul celor ce au înregistrat diminuări ale veniturilor mărindu-se cu 15%", menţionează 360insights, potrivit Mediafax.

Citeşte şi:
Ghid de supravieţuire cu salariul tăiat

Românul de criză: telefon la ofertă şi haine cârpite

Studiul atrage atenţia ca că această creştere este "pe de o parte îngrijorător de mare, însă în acelaşi timp este o reflexie coerentă a realităţii şi a efectelor crizei asupra nivelului de trai".

"Însă chiar dacă «ghearele» crizei cuprind din ce în ce mai mulţi români, cei cu venituri mari şi cei cu studii superioare rămân deocamdată cel mai puţin afectaţi", se precizează în studiu.

Citeşte pe adevarul.it ce măsuri au luat românii pentru a face faţă crizei

Pe aceeaşi temă:
Ghid de cumpărături pe timp de criză

La ce renunţă românii, pe timp de criză

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite