61% din români ar prefera studiul în străinătate pentru copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES) aprecierea generală asupra învăţămîntului românesc este una negativă.

Citeşte şi:

Clopoţelul a sunat a protest în Hunedoara: părinţii refuză comasarea şcolilor

Astfel, cei mai mulţi din români (61%) au în general o părere proastă şi foarte proastă despre scoala românească, în timp ce doar 36% au o părere bună şi foarte bună.

61% din români ar prefera studiul în străinătate pentru copiii lor. Comparativ cu învăţământul din Uniunea Europeană, doar un sfert dintre români (26%) cred că avem un învăţământ mai bun, în timp ce 55% cred că învăţământul românesc este mai slab.

Principalele motive invocate pentru a justifica această evaluare negativă sunt legate de caracterul neaplicat, lispa de dotare a şcolilor şi calitatea scăzută a actului educaţional.

De asemenea, 80% din români consideră că profesorii sunt prost plătiţi, iar 51% apreciază că aceştia sunt slab pregătiţi, în timp ce doar 41% cred că sunt bine pregătiţi. Învăţământul de stat este perceput ca fiind mai bun decât cel privat (60%), doar 1/3 dintre respondenţi având o părere contrară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite