O treime dintre moldoveni cred că românii îi consideră inferiori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit rezultatelor unui sondaj IMAS-Chişinău, mai mult de o treime dintre cetăţenii moldoveni (35%) sunt de părere că românii îi consideră inferiori şi spun, într-o proporţie similară (34%), că românii sunt aroganţi când discută cu un moldovean.

De asemenea, întrebate în ce măsură sunt de acord cu afirmaţia "Românii îi consideră pe moldoveni inferiori", 11% din persoanele chestionate au răspuns că "în foarte mare măsură", 24% au spus că "în mare măsură", în timp ce 20% au această percepţie "în mică măsură" şi 21% "în foarte mică măsură". Aproape un sfert din eşantion (24%) nu a ştiut sau nu a vrut să răspundă la această întrebare.

La întrebarea dacă "Românii sunt aroganţi atunci când discută cu un moldovean", 11% din persoane consideră că această constatare este valabilă "în foarte mare măsură" şi 23% "în mare măsură". În tabăra opusă, sunt 19% din persoane care au declarat că sunt de acord cu această afirmaţie "în mică măsură", în timp ce 21% au această senzaţie de aroganţă "în foarte mică măsură". De asemenea, 26% din subiecţii eşantionului au spus că nu ştiu sau nu vor să răspundă la această întrebare, informează Realitatea.net.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite