Românii dau 40% din venituri pe mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiul european de statistică a anunţat că România este ţara europeană, în care oamenii dau cea mai mare parte din salarii pe alimente. Ce-i drept, românii au şi cele mai mici lefuri.

Deoarece câştigă puţin, românii dau 40% din venituri pe mâncare, în vreme ce europenii din Vest alocă doar 15 procente. Potrivit datelor Oficiului European de Statistică, preţurile medii la alimente au fost în ţara noastră, anul trecut, echivalente cu 66% din media europeană, scrie Realitatea.net.

Cele mai scumpe produse alimentare sunt cele din coşul zilnic al românilor. Astfel, ouăle, laptele şi brânzeturile se vând la preţuri apropiate de cele europene, în condiţiile în care salariul mediu în România este de cinci ori mai mic.

Mai grav este că alimentele se vor scumpi treptat în următoarea perioadă, astfel că, în preajma sărbătorilor de iarnă vom cumpăra unele produse la preţuri mai mari. Până acum au fost anunţate scumpiri de 30% la pâine şi de 15% la ulei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite