Aproape 60% din români aveau un loc de muncă, în trimestrul trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ două treimi din românii apţi de muncă aveau un job
Aproximativ două treimi din românii apţi de muncă aveau un job

În trimestrul trei din acest an, aproximativ două treimi din românii apţi de muncă aveau un loc de muncă, mai exact, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă a fost de 60,2%.

Cea mai mică rată se înregistrează în regiunea Centru (53,5%), iar cea mai mare în regiunea Nord Est (65,9%), a declarat marţi Vergil Voineagu, preşedintele Institutului Naţional de Statistică.

"Potrivit rezultatelor provizorii ale Anchetei Forţei de Muncă (AMIGO), în trimestrul III 2010, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă a fost de 60,2%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale (pp) faţă de trimestrul II 2010, dar în scădere cu 0.2 pp faţă de trimestrul III 2009. Privit prin prisma distribuţiei pe regiuni de dezvoltare, cea mai mică rată de ocupare s-a înregistrat în regiunea Centru (53,5%) iar cea mai mare în regiunea Nord Est (65,9%)", a precizat Voineagu, potrivit Realitatea.net.

Raţe de ocupare mai mari decât media pe ţară (60,2%) s-au înregistrat numai în două regiuni unde sectorul agricol este semnificativ, respectiv Nord Est (65,9%) şi Sud Muntenia (63,1%), precum şi în Bucureşti Ilfov (62,8%), unde forţa de muncă este absorbită de sectorul serviciilor. În Nord Vest, rata de ocupare a fost de 58,9%, în Vest - 58,6%, iar în Sud Vest - 59,2%.

Cele mai mari creşteri faţă de trimestrul precedent s-au înregistrat în regiunile Nord Est (2,0 pp) şi Sud Muntenia (1,5 pp), iar cele mai mari scăderi în Bucureşti Ilfov (-2,3 pp) şi Sud Vest Oltenia (-1,9 pp).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite