Anul viitor, 150.000 de români se pot angaja în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrătorii sezonieri din România necesită în continuare aprobare pentru muncă.
Lucrătorii sezonieri din România necesită în continuare aprobare pentru muncă.

Deşi restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari vor fi păstrate şi în 2011, Germania a aprobat crearea a 150.000 de locuri de muncă sezoniere care pot fi ocupate de lucrători români.

"Pentru anul 2011 România va beneficia de alocarea unui contingent de lucru de până la 150.000 în domeniul activităţilor sezoniere, ţinându-se cont şi de evoluţia pozitivă din ultimii ani a numărului solicitărilor angajatorilor germani pentru forţa de muncă din România", se arată într-un anunţ al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), informează Ziare.com.

Deşi Germania anunţa în urmă cu câteva luni că a decis să liberalizeze piaţa muncii pentru lucrătorii sezonieri, acest lucru se va întâmpla doar pentru lucrătorii din Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia şi Ungaria, care nu mai au nevoie de aprobare pentru muncă sezonieră.

Într-o hotărâre luată la sfârşitul lunii noiembrie se arată că lucrătorii sezonieri din Bulgaria, România şi Croaţia necesită în continuare aprobare pentru muncă.

În acest an, aproximativ 100.000 de români au avut joburi sezoniere în Germania.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite