VIDEO-FOTO Românce care se vând pe net sud-coreenilor. Preţul: 10.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îţi doreşti soţia perfectă? O poţi comanda online! A-ţi cunoaşte perechea pe internet a căpătat un nou înţeles. Nu este vorba de a vorbi ore în şir, online, cu o posibilă parteneră, ci de a-ţi alege femeia lângă care-ţi vei petrece tot restul vieţii - cel puţin, teoretic - de pe site-uri specializate care oferă tinere spre căsătorie. Cine sunt principalii cumpărători de mirese? Sud-coreene. Cine se oferă spre vânzare

Rodica are 29 de ani şi s-a înscris în agenţia "Asian Brides Online" pentru a-şi găsi un soţ. În aceeaşi situaţie este şi Geanina de 25 de ani, Felicia de 42 de ani, Camelia de 30 de ani şi Dana Gabriela de 45 de ani. Dar ele nu sunt singurele.

Ele fac parte din cele peste 20.000 de femei care s-au înscris pe "Asian Brides Online", unde bărbaţi din lumea întreagă îşi pot comanda viitoarele soţii printr-un simplu e-mail. Iar agenţia "Asian Brides Online" îşi ia treaba în serios. "Miresele de vânzare online" trebuie să-şi facă analize medicale atât la înscriere, cât şi când intră în vizorul unui client, potenţial soţ.

"Nu te mulţumi cu mai puţin! Dacă eşti în cautarea unei partenere de viaţă, a celui mai bun prieten sau a unei amante fidele, ai ajuns unde trebuie" - astfel eşti întâmpinat pe site-ul "Asian Brides Online", ce aparţine unei agenţii de "vânzare de mirese" care se mândreşte cu o experienţă de peste 20 de ani.

"Ne-am dedicat activitatea pentru a prezenta femei străine bărbaţilor iubitori, stabili, ce îşi doresc soţii", continuă agenţia asiatică a cărei principală "piaţă de desfacere" este Coreea de Sud.

Fiecare comandă are specificaţiile proprii. În cazul mireselor cumpărate prin e-mail, bărbaţii interesaţi pot alege între femei latine, multe originare din America de Sud, cu origini ruseşti (din Moscova, Kazan, Volvograd etc), ucrainience şi, bineînţeles, asiatice.

Miresele sunt clasificate şi în funcţie de vârstă: categoria 18-19 ani, 20 - 21 de ani, 22 - 24 de ani, 25 - 29 de ani şi categoria 30 - 39 de ani.

Cei interesaţi şi de competenţele profesionale ale doamnelor îşi pot căuta soţiile şi în funcţie de profesie. Spre exemplu, "Asian Brides Online" oferă peste 1.900 de femei manager, peste 1.300 de profesoare, peste 1.000 de contabile şi aproape 900 de vânzătoare.

Consecinţele "comenzilor de neveste"

Cazul a intrat în atenţia presei după ce tot mai mulţi bărbaţi sud-coreeni s-au însurat cu femei comandate prin e-mail. Practica datează, în statul asiatic, de aproximativ zece ani, trecând astfel peste prejudiciile - vechi de secole - privind mariajele interrasiale. Odată cu noul curent în căsătorie, a crescut rata divorţurilor şi a abuzurilor domestice în rândul familiilor sud-coreene, dezvăluit o investigaţie a emisiunii "101 East", produsă de "Al Jazeera".

10.000 de dolari, o mireasă comandată

Printre principalele motive ale acestei practici prezentate de "101 East" se numără numărul mic de femei sud-coreene, cauzat de preferinţa pentru fii, în detrimentul fiicelor, dar şi orientarea tot mai accentuată a femeilor către carieră şi mai puţin către familie. Bărbaţii din Coreea de Sud, intervievaţi de "Al Jazeera", acuză şi pretenţiile foarte ridicate ale tinerelor din ţară scade drastic perspectivele de căsnicie. În aceste consecinţe, mulţi preferă să plătească 10.000 de dolari americani pentru a-şi găsi mireasa online.

image

În prezent, există aproximativ 140.000 de femei străine căsătorite cu sud-coreeni care le-au comandat online.

Anul trecut, mai bine de o treime din bărbaţii Coreii de Sud, din mediul rural, s-au căsătorit cu femei străine. Deşi există şi cazuri de mariaje reuşite, această "industrie" a favorizat şi traficul de persoane, violenţa domestică şi chiar crimele, notează sursa citată.

În timp ce autorităţile au demarat anchete pentru a descoperi agenţiile care oferă "mirese spre vânzare", guvernul sud-coreean primeşte tot mai multe solicitări pentru a limita căsătoriile interrasiale.

Din Asia până în Europa de Vest

Aceste societăţi sunt, totuşi, greu de urmărit, în condiţiile în care femeile se adresează din proprie iniţiativă reprezentanţilor lor. Activitatea agenţiile matrimoniale internaţionale nu se limitează la continentul asiatic, deşi aici au cele mai multe cereri. Ei desfăşoară "tranzacţii matrimoniale" şi în Australia, Noua Zeelandă, America de Nord şi chiar în Europa de Vest.

Publicaţia "The New York Times" a investigat, la rândul ei, fenomenul: "Lunar, sute de bărbaţi sud-coreeni zboară către Vietnam, Filipine, Mongolia, Nepal sau Uzbekistan. Deşi sunt şi mariaje reuşite, în unele cazuri soţiile imigrante ajung să fie abuzate".

Cotidianul londonez "The Independent" a consemnat, în 2009, peste 40.000 de cazuri de femei vietnameze care s-au căsătorit cu sud-coreeni şi care au emigrat din ţara lor de origine, urmându-şi soţii-cumpărători.


Dana Gabriela, Rodica, Camelia, Felicia şi Geanina

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite