5063 de absolvenţi concurează pentru 2985 posturi la examenul de rezidenţiat de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 5063 de candidaţi s-au înscris la examentul de rezidenţiat care se desfăşoară astăzi, a anunţat prof. dr. Florian Popa, preşedintele comisiei de examen. În acest an au fost scoase la concurs 2985 de locuri în unităţi sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi din reţeaua proprie a celorlalte ministere.

La concursul s-au înscris aproape 4.454 de medici pentru cele 2.670 de locuri scoase la concurs pentru domeniul medicină, alţi 500 pentru 218 posturi de medicină dentară şi 109 candidaţi pentru 97 de locuri în domeniul farmacie.

Concursul de rezidenţiat, care are loc în Centrul Universitar Bucureşti, constă într-un test grilă cu 200 de întrebări şi se va desfăşura pe durata a patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 50% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare dintre cele trei domenii, relatează NewsIn.

La finalizarea concursului, după soluţionarea contestaţiilor, Centrul de perfecţionare va organiza prin teleconferinţă, în două zile consecutive, sesiunea de alegere a postului sau locului în specialitate şi a centrelor de pregătire.

Prof. dr. Florian Popa a anunţat, în conferinţa de presă organizată înaintea examenului, că au fost luate toate măsurile pentru ca examenul să nu fie fraudat, iar cele trei comisii care au lucrat la elaborarea subiectelor au locuit într-o "locaţie retrasă din Bucureşti, sub pază nu a jandarmeriei, ci audio, asigurată de STS".


Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au distribuit 8.000 de măşti şi au instalat dozatoare cu substanţe dezinfectante pentru mâini, atât pentru protecţia tinerilor medici, cât şi a persoanelor implicate în organizarea concursului. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a precizat, la conferinţa de presă dinaintea examenului, că doar cei răciţi poartă masca de protecţie, menţionând, cu umor, că niciunul dintre absolvenţii de medicină nu prezenta, astăzi dimineaţă, suspiciuni de gripă porcină. "Cel mai bine protejat la acest concurs este cel care a învăţat mai bine", a spus Streinu-Cercel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite