Un fost rezident l-a îngrijit pe profesorul Pesamosca înainte de a muri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre rezidenţii săi, dr Vasile Olaru, acum manager al Spitalului Judeţean Ialomiţa, l-a avut în grijă pe profesor în ultimele luni.

Dr Olaru îl descrie pe chirurg ca pe un medic desăvârşit, „care punea diagnostice foarte bine şi era foarte sufletist. Avea grijă de pacienţii săi şi nu-i trata în funcţie de venituri”. Dr Olaru îşi aminteşte un episod când Alexandru Pesamosca a primit un plic de la un pacient şi erau şi ei, rezidenţii, de faţă. „Am rămas cu gura căscată când am văzut că l-a deschis. Era o felicitare. Nu primea bani niciodată, iar asta arăta că era sigur că în plic nu sunt bani”.
Cât despre operaţiile pe care le făcea, profesorul se specializase pe tumori şi cancere pe care ajunsese să le rezolve cum făceau alţii cu apendicitele. „Avea pasiune, dublată de talent”, îl descrie dr Olaru.
Impresionat de suferinţele profesorului său, Vasile Olaru l-a îngrijit în ultimele luni la el în Ialomiţa. A angajat două femei care aveau grijă de el permanent, iar el, fostul rezident, trecea de două ori pe zi pe la el. „A fost un om deosebit. Şi a crezut că toţi oamenii sunt la fel”, a spus dr Olaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite