Cum puteţi face faţă examenului de admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum puteţi face faţă examenului de admitere
Cum puteţi face faţă examenului de admitere

Succesul la examene: alimente bogate în carbohidraţi şi proteine, somn liniştit şi câte-o porţie de "Tom şi Jerry" pentru relaxare Examenul de admitere provoacă teamă şi


Succesul la examene: alimente bogate în carbohidraţi şi proteine, somn liniştit şi câte-o porţie de "Tom şi Jerry" pentru relaxare

Examenul de admitere provoacă teamă şi nervozitate. Ca să reuşiţi să treceţi cu bine peste această perioadă, trebuie să acordaţi atenţie crescută alimentaţiei şi odihnei.

Nu săriţi peste micul dejun în perioada examenelor. Acesta este sfatul-cheie al nutriţioniştilor: masa de dimineaţă înseamnă hrană pentru creier, dacă e bogată în carbohidraţi şi proteine.

Studiile au dovedit că aceia care iau în serios micul dejun se concentrează mai bine, memorează mai uşor şi dau dovadă de o mai bună abilitate în a rezolva diverse probleme. Aţi putea alcătui combinaţii pornind de la următoarele alimente: fructe proaspete, ouă, brânză, lapte, iaurt, pâine prăjită, nuci, suc de fructe.

Ar trebui, de asemenea, să eliminaţi din dieta voastră de dinaintea examenelor mâncarea sărată şi cea picantă, care pică greu la stomac şi care vă taie din energie. Cât priveşte instinctul de a ronţăi câte ceva atunci când frunzăriţi caietele pline cu formule, specialiştii recomandă să renunţaţi la chipsuri şi la napolitane, în favoarea nucilor şi a fructelor.

Evitaţi, de asemenea, excesul de ceai, cafea şi ciocolată. Deşi vă ajută pe moment, în timp, vă veţi simţi obosiţi. Nu plecaţi la examen fără să ciuguliţi ceva. O masă copioasă nu vă va fi de niciun ajutor.

Sfaturi

Nu vă suprasolicitaţi vederea şi asiguraţi-vă că e suficientă lumină.

Folosiţi-vă de masă şi de scaun, nu învăţaţi în pat.

Odihniţi-vă ochii din jumătate în jumătate de oră, clipiţi cât mai mult, mergeţi şi stropiţi-vă pe faţă cu apă rece.

Nu pierdeţi pierdeţi nopţile ca să învăţaţi.

Nu mergeţi la culcare imediat după ce puneţi cartea jos, câteva minute sunt necesare ca să ieşiţi din "starea" de studiu. Faceţi, în schimb, o scurtă plimbare.

În perioada de dinaintea examenelor, 15 minute de activitate în afara casei vă vor ajuta să vă relaxaţi.

Nu vă gândiţi în fiecare moment la examenul care vă aşteaptă.

Se zice că râsul e cel mai bun medicament, aţi putea încerca, într-o pauză, o porţie de "Tom şi Jerry".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite