Punctul de pensie majorat la 826,2 lei de comisiile de muncă din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii spun că se vor mobiliza pentru buget
Parlamentarii spun că se vor mobiliza pentru buget

UDMR nu agrează îngheţarea pensiilor la nivelul ceor din 2009. Democrat-liberalii nici nu-şi închipuie că s-ar putea da ceva bani în plus pensionarilor într-un an în care trebuie strânsă din nou cureaua. Bugetul asigurărilor sociale şi problema pensiilor ar putea fi primul obstacol major de trecut de proaspăta coaliţie.

CITEŞTE ŞI: PENSIONARII AMENINŢĂ CU PROTESTE LUNARE ÎN STRADĂ

Udemeriştii au anunţat deja, prin vocea deputatului Kerekeş Karoly, că se vor abţine la votul asupra bugetului asigurărilor de stat pe 2010. Potrivit acestuia urmează negocieri cu Ministerul de Finanţe şi partenerii de guvernare pe această temă.

"Nu putem accepta îngheţarea pensiilor (...). Conducerea UDMR va iniţia discuţii cu conducerea Ministerului Finanţelor, partenerii de guvernare. Până atunci, UDMR se va abţine de la votul asupra punctului de pensie şi, la final, de la votul asupra bugetului asigurărilor sociale", a afirmat deputatul UDMR.

Premierul Emil Boc se arată, însă, optimist. "Eu sunt convins că vom găsi în coaliţie cele mai bune soluţii pentru ca bugetele, atât cel de stat, cât şi cel al asigurărilor sociale, să fie aprobate", a declarat şeful Executivului.

PSD şi PNL au votat creşterea punctului de pensie la 826,2 lei


Bugetul asigurărilor sociale a fost aprobat de comisiile de muncă şi de sănătate din Parlament , cu câteva amendamente, printre care şi creşterea punctului de pensie de la 732,8 lei la 826,2 lei. Acest amendament a fost votat de parlamentarii PNL şi PSD, , în timp ce aceia ai PDL şi UDMR s-au abţinut. Ministrul muncii, Mihai Şeitan a aprecizat că o creştere a punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut este o măsură care nu poate fi pusă în aplicare din cauza lipsei banilor. Premierul Emil Boc a precizat că "niciun amendament nu poate fi acceptat dacă nu preczează şi resursele financiare". De asemenea, şeful Guvernului a ţinut să reafirme faptul că nu există bani pentru creşteri de pensii în acest an. "Nu există bani miraculoşi. Fiţi siguri că dacă am avea bani am suplimenta fondurile şi la investiţii şi la creşterile de pensii. Dar nu avem bani", a reiterat poziţia Executivului faţă de acest subiect democrat-liberalul Emil Boc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite