Cum poţi câştiga bani din voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O organizaţie neguvernamentală plăteşte salariul celor care renunţă la joburile lor pentru şase luni şi se oferă voluntari în proiecte sociale.

18 persoane au fost selectate până acum în programul de responsabilitate socială „Voluntar de profesie – E uşor să ajuţi”, al Fundaţiei „Vodafone”, care începe pe 15 septembrie şi durează şase luni. Fiecare candidat a propus, în numele unei organizaţii neguvernamentale, un proiect social şi zilele trecute au fost alese cele mai interesante şi mai valide. Pe parcursul celor şase luni, voluntarii îşi întrerup jobul, iar fundaţia le plăteşte salariul pe care l-au avut înainte de începerea proiectului, taxele la stat şi cheltuielile administrative.
Cei 18 voluntari de profesie aleşi au vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, sunt din Bucureşti, Baia mare, Constanţa, Costeşti, Iaşi, Ploieşti şi Târgovişte şi au profesii diferite: biolog, jurnalist, economist, avocat, asistent social, actor.
Bani pentru copiii bolnavi de leucemie

Unul dintre ei, Bianca Ivaşcu de la organizaţia „Salvează vieţi”, a fost selectat cu un proiect de strângere de fonduri pentru tratamentul copiilor bolnavi de leucemie. Anul trecut aceeaşi organizaţie a fost aleasă tot în programul „Voluntar de profesie” pentru un proiect de strângere de fonduri pentru diagnosticarea copiilor bolnavi de leucemie şi a reuşit să adune 1 milion de euro. „În proiectul care începe anul acesta, ne propunem să strângem 2 milioane de euro, pentru că vrem ca aceşti bani să fie investiţi în 40 de camere de izolare in clinicile de oncopediatrie din ţară. În Europa rata de supravieţuire a copiilor bolnavi de leucemie este de 80%, în timp ce la noi, unu din doi copii moare, iar izolarea post transplant este una din cauze”, a spus Bianca Ivaşcu ieri, la anunţul câştigătorilor proiectului.

Proiect pentru copiii cu risc
Un alt viitor voluntar este Claudia Sofron, de la organizaţia „SOS Satele Copiilor”, care şi-a pus în gând să lucreze cu 50 de copii de clasele 7-8 pentru a le dezvolta abilităţi care să-i ajute în viaţă: ateliere de handmade, pictură, jocuri. Actriţa Bianca Brad va dezvolta, în cadrul Organizaţiei Emma, campanii de informare privind drepturile copiilor fără viaţă şi ale părinţilor acestora.
Patricia Puşchilă, de la organizaţia „Up Down”, a părinţilor unor copii cu sindrom Down, şi-a propus trei proiecte: unul în maternităţi, de informare a femeilor care au născut un copil cu sindrom Down, despre cei care le pot ajuta; unul în farmacii, pentru popularizarea testelor care trebuie făcute în timpul sarcinii; şi unul de căutare a şcolilor şi grădiniţelor care pot primi aceşti copii.
Programul „Voluntar de profesie” a fost lansat în anul 2002 de Fundaţia Vodafone la nivel mondial, iar până azi, peste 700 de voluntari s-au implicat în proiecte. În România, acest program a fost lansat în mai 2010.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite