"Să pot exista, mami, chiar dacă îmi mai curge corpul!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are vocea stinsă, dar surâde atunci când vorbeşte de cei 4 paşi pe care îi face dimineaţa, de chipurile oamenilor atunci când îi vede de pe balcon, de părinţi, de elevi.Are 26 de ani şi

Are vocea stinsă, dar surâde atunci când vorbeşte de cei 4 paşi pe care îi face dimineaţa, de chipurile oamenilor atunci când îi vede de pe balcon, de părinţi, de elevi.
Are 26 de ani şi locuieşte în Sighişoara. Este absolventă a Facultăţii de Litere, secţia engleză-franceză, din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi educatoare la o grădiniţă din Sighişoara. A fost diagnosticată cu "Distonie neuromusculară generalizată şi Torticollis spasmodic". Sabina, studentă cu rezultate bune în anii de facultate, face parte dintr-o familie de dascăli. Mama, pensionară, a fost printre cele mai bune profesoare de matematică din Sighişoara. Tatăl a fost profesor de istorie. Primele semne ale bolii au apărut în anul 2003, chiar după ce şi-a luat licenţa. De atunci, stă numai prin spitale. "Din anul 2003, dintr-o zi de iulie... şi acum o văd cum a venit fericită acasă pentru că şi-a luat licenţa... de atunci a apărut boala. În ziua aceea am observat că îi stă capul într-o parte. Ochii, privirea îi erau pierdute... Boala a avansat enorm de repede. Corpul a început să-i fugă în toate direcţiile. Boala i-a cuprins, la un moment dat, şi esofagul. Mai are crize în care se sufocă şi nu poate vorbi. Într-o perioadă avea halucinaţii, vedenii, auzea voci din cauza medicamentelor foarte puternice", spune mama fetei. A fost în spitale şi la Târgu-Mureş, şi la Bucureşti. A început un tratament cu toxina botulinică, dar nu a avut niciun efect. O fiolă costă 18 milioane. La o singură administrare are nevoie de 3 fiole, ceea ce înseamnă 54 de milioane de lei. În Capitală nu i s-a mai putut face injecţia din lipsa fondurilor. Anul acesta, în ianuarie, Sabina a suferit o operaţie la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arsenie. S-a descoperit că un grup de nervi care conduc impulsurile de la creier la muşchi este atrofiat. "Fata e din ce în ce mai rău - spune mama. Are dureri mari. Medicii ne-au recomandat să o operăm în străinătate. Am trimis toată documentaţia, toate informaţiile despre starea în care se află Sabina, la o clinică din SUA. Acum, aşteptăm cu mare speranţă un răspuns.
Aparatul care îi va fi montat pe creier costă în jur de 40.000 de euro, la care se adaugă şi cheltuielile de spitalizare", spune mama Sabinei. Nu a mai fost de mult timp la grădiniţă, acolo unde copiii stăteau numai în jurul ei. A lucrat cu ei şi aşa, bolnavă. "Să pot exista, mami! De-aş putea... să pot trăi lângă voi, să fiu utilă, să pot umbla, chiar dacă îmi mai curge corpul, chiar dacă e mai strâmb, dar să simt pământul...", îi spune Sabina mamei în fiecare zi.

Ajutaţi-o pe Sabina!
Numerele de cont ale Sabinei Andreea Gall sunt următoarele:
BCR sucursala Sighişoara
RO27RNCB 0191 0157 2876 0001 (în lei)
RO97RNCB 0191 0157 2876 0002 (în euro)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite