Nicolae Idu: 16 la sută din populaţia UE trăieşte sub limita sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărăcia duce şi la discriminare.
Sărăcia duce şi la discriminare.

Şeful Reprezentanţei CE în România, Nicolae Idu, a declarat că 16% din populaţia UE trăieşte sub limita sărăciei, iar 19% din copiii din statele membre sunt ameninţaţi de sărăciei.

Prezent la închiderea Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale, Nicolae Idu a zis că deşi sarcinile sociale sunt tratate cu toată seriozitatea în UE sărăcia extremă existentă în special în comunităţile rome din diferite state membre afectează aproximativ 80 de milioane de cetăţeni europeni care trăiesc într-un climat de nesiguranţă.

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România a declarat că 8% din europeni sunt de părere că, pentru ei, a avea un loc de muncă nu înseamnă şi asigurarea unui trai deasupra pragului sărăciei. Idu a precizat că anul european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale a presupus angajamente politice serioase pentru combaterea acestui fenomen dar şi a stereotipurilor.

El a adăugat că pe lângă europenii care trăiesc în sărăcie absolută există alţii care trăiesc în sărăcie relativă ceea ce înseamnă că ei nu pot să-şi asigure nişte standarde acceptabile de trai. El a adăugat că sărăcia duce şi la discriminare.

Şeful Reprezentanţei CE în România a precizat că în România au fost alocaţi în anul european pentru combaterea sărăcieie 17 milioane de euro, iar 9 milioane dintre aceştia au fost alocaţi pentru realizarea de campanii de informare şi de conştientizare privind efectele sărăciei. El a adăugat că reprezentanţii CE s-au implicat în dezvoltarea unor politici şi strategii adăugând că trei din patru europeni doresc ca această instituţie să aibă un rol cât mai activ în combaterea sărăciei, informează Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite