Jucătorii români de poker online, afectaţi de operaţiunea FBI împotriva platformelor PokerStars, Full Tilt Poker şi Absolute Poker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea celor mai mari site-uri de poker online din Statele Unite, după descoperirea unor fraude de spălare de bani de către FBI, a afectat şi pasionaţii români ai acestui joc. La răspândirea veştii, s-a produs un val masiv de retrageri din conturile înfiinţate prin PokerStars, Full Tilt Poker şi prin Absolute Poker, inclusiv în România.

Agenţia de Investigaţii Media scrie despre "efectul domino" al închiderii site-urilor de poker online de către FBI. "Fraudele sunt mai mari de jumătate de miliard de dolari. În depozitele userilor s-au produs numeroase cereri de retrageri de cont, exact ca la băncile care se află în pragul falimentelor", notează sursa citată.

Citeşte şi:
PokerStars, Full Tilt Poker şi Absolute Poker, închise de FBI pentru spălare de bani

PokerStars şi Full Tilt Poker şi-au schimbat adresele de internet şi funcţionează în continuare

Mulţi dintre jucătorii online, printre care şi românii, iau în calcul posibilitatea lichidării conturilor după ce agenţia americană de investigaţii a blocat 76 de conturi din 14 ţări, aferente celor trei mari platforme de poker online.

Iaşi: Trăieşte boiereşte din poker online

Deşi câştigurile totale al jucătorilor români nu au fost încă evaluate, renumele conaţionalilor noştri din lumea pokerului şi premiile câştigate arată că prezenţa românilor e greu de trecut cu vederea la turneele internaţionale online.

image

Printre românii care au împresionat la mesele de poker, fie ele reale sau virtual, se numără Ionel Anton (foto stânga), care a câştigat, la începutul acestui an, locul al III-lea la PokerStars Caribbean Adventure (PCA) şi a plecat acasă cu peste 1.300.000 de euro. Totodată, doi români au dominat masa finală de la turneul Sunday Million Dolar, surclasând peste 8.200 de jucători înscrişi. Premiile încasate de conaţionalii noştri au fost de 246.000, respectiv de 123.000 de dolari.

Român milionarul român la poker, as la matematică

Cel mai renumit jucător român de poker rămâne, însă, Daniel Negreanu (foto dreapta), care şi-a câştigat primul milion de dolari la WPT Borgata Poker Open, în septembrie 2004, informează pokerstars.net. În ianuarie 2011 a obţinut un alt milion de dolari la PCA Super High Roller, pasiunea sa pentru poker aducându-i câştiguri de peste 14 milioane de dolari, pe parcursul carierei sale, scrie Poker Magazin.

image

Pe lângă numele româneşti cunoscute pentru performanţele lor din poker, există mii de români care joacă online, protejându-şi identitatea sub un "nikename". Deşi sumele câştigate nu se ridică la ordinul sutelor de mii de dolari, mulţi români, mai ales tineri, au apelat la pokerul online pentru a-şi rotunji veniturile, ce pot varia de la câteva sute la două mii de dolari pe lună, sau chiar pe turneu.

Iar închiderea neaşteptată a site-urilor PokerStars, Full Tilt Poker şi Absolute Poker de către FBI doar au blocat activitatea online pentru căteva ore. Alte site-uri aferente celor trei mari platforme virtuale de poker au fost deschise pe domenii din Europa. Astfel, la numai o zi după ce fondatorii primelor trei site-uri de poker online care operează în SUA au fost inculpaţi pentru fraudă bancară şi spălare de bani iar site-urile au fost suspendate, au apărut noile domenii www.pokerstars.eu şi www.fulltiltpoker.co.uk.

Potrivit agentia.org, proprietarii site-urilor au acuzat FBI că a pornit această operaţiune la cererea cazinourilor americane, care raportau pierderi majore după ascensiunea pokerului online.

Pe aceeaşi temă:
VIDEO Şomeră cu studii superioare, la 23 de ani: „Trăiesc din poker"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite