72% din părinţii români adoptivi vor copii sub trei ani şi sănătoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai greu de înfiat sunt copiii de peste 10 ani, rromi, bolnavi, cu probleme emoţionale, cu dizabilităţi sau care au mulţi fraţi şi surori.

Familiile din ţara noastră doresc să adopte mai degrabă fetiţe (41,7% din părinţii adoptivi) decât băieţi (32,5%) şi doar un sfert din ele nu au preferinţe în privinţa sexului viitorului lor copil. 72% din părinţii adoptivi vor un copil cu vârsta de sub trei ani, 14%, între 0 şi 5 ani şi doar 10% preferă copii cu vârste între 5 şi 10 ani. Acesta este rezultatul studiului „Profilul părinţilor adoptivi din România şi adopţia copiilor greu adoptabili”, făcut de Facultatea de Sociologie, UNICEF şi Oficiul Român pentru Adopţii.
Copiii de peste 10 ani fac parte din categoria celor greu adoptabili. Aici mai intră minori care aparţin altor etnii, sau bolnavi, cu probleme emoţionale, cu dizabilităţi, abuzaţi sau neglijaţi şi care provin din familii numeroase. Totuşi, studiul arată că cei care îi primesc în familia lor pe cei „greu adoptabili” sunt românii de peste 45 de ani, cu un nivel de educaţie sub medie (cel mult şcoala profesională), dar cu un nivel de trai peste medie, care au avut probleme de infertilitate sau sunt rude cu minorul. „De multe ori ei sunt foştii lor asistenţi maternali”, a completat Bogdan Panait, secretarul de stat de la Oficiul Român pentru Adopţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite