Palatul Parlamentului, asaltat de 20.000 de vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub sloganul „Parlamentul deschis", 20.000 de curioşi români şi străini au vizitat duminică, Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment de popularizare a celei mai mari clădiri administrative din lume.

Citeşte şi:

Nicolae Ceauşescu atrage turişti şi după moarte

Presa britanică: “România - frumoasa şi bestia”

Astăzi, numărul vizitatorilor a fost de peste trei ori mai mare faţă de cel din ieri, sâmbătă, când 6.000 de persoane au venit să vadă fosta Casă a Poporului din timpul regimului ceauşist.

Prezentă la eveniment, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost ghid pentru vizitatori, a oferit informaţii despre procesul legislativ şi a răspuns întrebărilor despre activitatea acestui for."Este pentru prima oară când după numai două ore de la deschiderea porţilor Parlamentului deja se înregistrează un număr de peste 4.000 de vizitatori", a spus Roberta Anastase.

Palatul Parlamentului a fost declarat cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume, cea mai scumpă clădire administrativă şi cea mai grea clădire din lume, intrând de trei ori în Cartea Recordurilor Guiness. Palatul Parlamentului măsoară 270 metri pe 240 de metri, are 86 de metri înălţime şi o fundaţie de 92 de metri. Are 12 nivele la suprafaţă şi 8 nivele subterane.

Vezi galerie FOTO pe adevarul.es

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite