The Economist: În ce an se va naşte ultima femeie şi când se va sfârşi omenirea. Românii trăiesc până în 3.200

0
Publicat:
Ultima actualizare:

The Economist a calculat statistic, pentru 21 de ţări printre care şi România, perioada în care se va sfârşi omenirea, în ce an se va naşte ultima femeie şi care este poporul care va trăi cel mai mult.

În Asia, unde din ce în ce mai multe femei s-au emancipat şi, fie au divortat de parteneri, fie nu s-au mai căsătorit, cert este ca au ales celibatul ca mod de viaţă. Din acest motiv fertilitatea a scăzut dramatic. Problema este că asiaticii nu sunt singuri şi ca ei, în alte 83 de ţări şi teritorii din toată lumea, potrivit ONU, femeile nu vor mai procrea fete care să le înlocuiască, dacă nu cresc ratele fertilităţii.

În Hong Kong, de exemplu, de la un grup de 1.000 de femei se aşteaptă să se nască doar 547 de fete, conformă ratele fertilităţii din prezent. Asta înseamnă că locuitorii din Hong Kong au o rată de reproducere de doar 0,547, statistic vorbind.

Dacă nimic nu se schimbă şi continuând raţionamentul, acele 547 de fete vor ajunge să nască la rândul lor 299 de alte fete şi tot aşa mai departe. La o astfel de rată, vor fi necesare doar 25 de generaţii până când populaţia de femei a Hong Kong-ului se va reduce de la 3,75 milioane la doar una singură.

În prezent, vârsta medie la care o femeie rămane gravidă şi aduce pe lume un copil este de 31,4 ani, aşa că se aşteaptă ca ultima fată să se nască în anul 2798.

Bazându-se pe acelaşi raţionament, jurlaniştii de la The Economist au dedus că japonia, Germania, Rusia, Italia şi Spania vor dispărea în mileniu următor. Chiar şi China , care are o istorie de cel puţin 3700 de ani, mai are aproximativ 1.500 de ani de existenţă dacă se menţin tendinţele actuale.

Potrivit calculelor, Brazilia şi Canada sunt ţările care vor dăinui.

Click pe foto pentru a vedea imaginea mărită

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite