România, olimpică la matematică. Elevii noştri au înfrânt participanţi din 15 state

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost distinsă cu şase medalii, dintre care trei de aur, la Olimpiada Balcanică de Matematică din Cipru, datorită eforturilor a şase liceeni eminenţi. Aceştia au reuşit să poziţioneze România pe primul loc în clasamentul pe naţiuni la aptitudini în matematică, devansând astfel alte 15 state participante.

Medaliile de aur au revenit Andreei Măgălie, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, lui Cosmin Ştefan Gramatovici, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" tot din Capitală şi lui Ştefan Spătaru, elev al şcolii primare şi gimnaziale "Mihai Viteazul" din Alexandria.

Simona Diaconu şi Marius Bocanu, ambii elevi în cadrul Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, au câştigat cele două medialii din argint, în timp ce medalia de bronz i-a revenit lui Teodor Andronache, din Şcoala cu clasele I-VIII din Sineşti, judeţul Vâlcea.

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat primul loc, informează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Nici anul trecut România nu s-a lăsat mai prejos. Cosmin Gramatovici a participat şi la ediţia precedent, din 2010, unde a obţinut tot medalia de aur. Anul acesta, el a fost distins cu premiul special al juriului pentru soluţia originală prezentată la una din probleme, acumulând, totodată, şi punctaj maxim.

Concursul s-a desfăşurat în perioada 19 - 24 iunie, în Larnaca (Cipriu), elevii participanţi fiind originari din 15 state: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Azerbadjan.

Tinerii matematicieni români revin în ţară, sâmbătă, ora 00.20, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", din Otopeni.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs organizat anual şi destinat elevilor din ţările situate în perimetrul balcanic, precum şi unor ţări din alt areal geografic, prezente cu statut de invitat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite