Ochelarii bionici îi vor ajuta pe orbi să vadă din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au inventat "ochelarii bionici deştepti" care folosesc camera de mici dimensiuni si un calculator de buzunar pentru a alerta posesorul de prezenţa obiectelor şi a oamenilor din jur.

Ochelarii bionici ar putea fi, în curând, de vânzare, pentru a ajuta sute de mii de oameni orbi să poată vedea din nou, scrie Daily Mail.

Această invenţie va face mult mai uşoară plimbarea prin centrele comerciale sau mersul prin staţiile de tren foarte aglomerate şi, în plus, ar putea chiar să le permită posesorilor să "citească" numerele de transport ale autobuzului sau afişajul computerizat de pe maşinile de numerar.

Dacă toate testele vor avea rezultatele dorite, din 2014 ochelarii ar putea fi gata pentru vânzare pentrucei aproximativ 300.000 de britanici nevăzători.
Persoanele în vârstă, cu degenerare maculară legată de vârstă, sunt susceptibile de a fi cei mai mari beneficiari.

Doctor Hicks plănuieşte să facă mici teste de laborator pe orbi, în acest an, înainte de a înscrie 120 de persoane într-un studiu, care va dura doi ani şi va explora utilizarea ochelarilor bionici atât în centrele comerciale, cât şi la domiciliu.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite