Valentin Mocanu: Salariile bugetarilor nu s-au redus prin aplicarea Legii salarizării unice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Valentin Mocanu
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Valentin Mocanu

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, va susţine o conferinţă de presă la ora 13.30, la sediul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, pentru clarificarea unor aspecte legate de Legea privind salarizarea unitară.

Citeşte şi:

De la 1 martie încep protestele sindicale

"Salariile bugetarilor nu s-au redus prin aplicarea Legii salarizării unice", a precizat oficialul din Ministerul Muncii.

Mocanu a precizat că eventualele micşorări de venituri apărute s-au născut din cauza aplicării incorecte a legii. Acesta a precizat că este imposbil să nu apară greşeli atunci când legea se aplică pentru 1,3 milioane de persoane.

Mocanu a precizat că ministerul va rezolva erorile făcute de ordonatorii de credite care au dus la diminuarea salariilor odată cu aplicarea legii unice.

"Dacă există cazuri individuale de reduceri a salariilor de la 1 ianuarie este din cauza interpretării eronate a legii de către ordonatorii de credite şi vom interveni punctual pentru corecturi", a spus Mocanu.

Acesta a infirmat informaţiile apărute recent în presă, potrivit cărora ar fi unii bugetari care au primit în ianuarie, după aplicarea legii unice, salarii mai mici decât în decembrie 2009.

Mocanu a identificat două cauze posibile pentru care bugetarii primesc bani mai puţini: o greşeală a ordonatorilor de credite sau sistarea unor sporuri acordate fără motiv.

Potrivit secretarului de stat, în cazul în care se va constata că diminuarea veniturilor a fost cauzată de interpretarea greşită a legii sau de erori de calcul, în cazul angajaţilor respectivi se va face corectura necesară, aceştuia urmând să primească diferenţa salarială luna următoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite