3,5 milioane de pacienţi s-au reunit într-o singură organizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Irimia, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România
Cezar Irimia, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România

Cinci organizaţii de pacienţi cu afecţiuni cronice - diabet, hepatită, hemofilie, cancer, boli autoimune - au pus bazele Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR), care reprezintă, astfel, peste 3,5 milioane de persoane în suferinţă.

Cele cinci organizaţii ale pacienţilor care s-au reunit în APCR sunt: Fundaţia „Speranţa Diabeticilor” (SPERDIAB), Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România (ANHR), Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA).
 
Preşedinţia APCR va fi asigurată de domnul Cezar Irimia (totodată preşedintele FABC), ales în unanimitate pentru primul mandat.
 
Înfiinţarea Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR) vine în întâmpinarea dorinţei comune a membrilor săi de a constitui un organism unitar, cu menirea de a ajuta în mod real pacienţii cu afecţiuni cronice din toată ţara, astfel că urmează ca, pe lângă patologiile enumerate, să fie acoperită în curând toată gama de boli cronice.
 
„Considerăm că putem pune piatra de temelie pentru reformele în sistemul de sănătate care să schimbe felul în care suntem trataţi, pentru a lăsa celor care ne urmează şansa la un tratament corect şi demn. Nu mai lăsăm pe nimeni să ne încalce drepturile şi să manifeste lipsă de respect faţă de pacient”, este mesajul preşedintelui APCR, Cezar Irimia.
 
Cu excepţia Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA), membrii fondatori ai APCR s-au regrupat după ce au decis, cu două luni în urmă, să nu mai facă parte din Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite