Un mic dejun uşor înaintea examenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preajma admiterii, mâncaţi dimineaţa brânzeturi nesărate, salată de fructe şi ciocolată amăruie Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru un confort psihic

În preajma admiterii, mâncaţi dimineaţa brânzeturi nesărate, salată de fructe şi ciocolată amăruie

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru un confort psihic sporit, în ajunul şi în zilele examenelor meniul nu trebuie să fie foarte consistent.

Pentru a avea randament în preajma examenelor de admitere este important să ne hrănim corect, mai ales dimineaţa. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, ne sfătuieşte să nu optăm pentru mese consistente, nici măcar la micul dejun, ci să alegem alimentele uşoare şi hrănitoare.

Astfel, la micul dejun aşezăm pe farfurie o felie de pâine de graham cu seminţe sau pâine neagră cu tărâţe, o felie de caş sau 50 gr. brânză dulce, o felie de şuncă - pui sau curcan, două linguriţe de miere.

Ideal este ca ciocolata amăruie cu alune (100 gr.) să nu lipsească în zilele stresate ale examenelor. Şi sâmburii de migdale, nucă sau diverse seminţe ( floarea-soarelui, dovleac sau susan) vor susţine eforturile intelectuale; nu trebuie să renunţaţi nici la fructe - mâncaţi o caisă, o piersică, o banană sau un bol cu zmeură.

Băuturile preparate în casă sunt revigorante

Sucurile de legume şi fructe sunt aliaţi de încredere: pregătiţi sucuri din morcov, pătrunjel şi mere (în părţi egale) sau din căpşuni, piersici şi caise (să predomine piersicile). Dacă preferaţi citricele, amestecaţi sucul de grepfrut şi lâmâi cu cel de portocale, în proporţii egale.

Ceaiurile tonice vor face minuni. Nu le ocoliţi pe cele din fructe de pădure ( zmeură, mure, fragi, măceşe, afine).

Înlocuiţi cafeaua cu piersici

În perioada examenelor, pentru a nu face abuz de cafea sau băuturi energizante, vă puteţi înviora cu o cură de piersici.

Bogate în vitamine şi minerale, aceste fructe contribuie la menţinerea echilibrului nervos, reglează funcţiile hepatice şi digestive, hidratează şi energizează organismul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite