Peste 1.200 de situri contaminate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a anunţat că, prin programul POS Mediu, sunt alocaţi 170 de milioane de euro pentru decontaminări până în 2015, fonduri insuficiente însă.

Aflat în vizită la staţia de tratare a nămolului şi apei din comuna Oarja, judeţul Argeş, Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că în România există peste 1.200 de situri care ar trebui ecologizate.  „Ministerul Mediului are deja o strategie finalizată, însă fondurile sunt insuficiente”, a precizat Borbely. El a adăugat că, prin programul POS Mediu, sunt alocaţi 170 de milioane de euro pentru decontaminări până în 2015, sumă insuficientă însă.
În staţia de la Oarja se derulează un proiect de ecologizare a haldelor de nămol şi de eliminare a deşeurilor provenite de la Arpechim Piteşti. „Statul român s-a angajat prin contractul de privatizare să deconteze toate lucrările de decontaminare în urma poluărilor istorice ale Petrom, cu excepţia celor asumate de către OMW în momentul privatizării, ceea ce înseamnă circa 180 de milioane de euro”, a afirmat ministrul Mediului.
Borbely a explicat că, după 2013, România va trebui să găsească bani europeni pentru a face ecologizare pentru că fondurile de la buget sunt insuficiente. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite