VIDEO. Mãrţişoare fãcute acasã. Iatã cât de simplu e!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mãrţişoare fãcute din fimo
Mãrţişoare fãcute din fimo

Dacã locuieşti în strãinãtate şi nu ai de unde sã cumperi mãrţişoare, sau dacă vrei sã dãruieşti celor dragi ceva deosebit de 1 Martie, te învãţãm sã faci singur mãrţişoare din pasta de modelat fimo.

Fimo un material cunoscut şi sub numele de clei polimeric, din care se pot realiza mãrţişoare - pandantiv, broşe, magneţi de frigider, brelocuri, obiecte decorative etc.

Este important de ştiut cã oricine poate sã facã figurine din aceastã pastă, fără să fie nevoie de cunoştiinţe speciale, doar de imaginaţie şi timp.
Fimo are aceeaşi consistenţã cu plastilina, doar cã este mai uşor de modelat şi nu este la fel de sfãrâmicioasã. Pasta este disponibilã pe internet sau în maganizele cu profil artistic din toatã lumea, în diverse culori. Un calup de fimo de 56 de grame costă 6 - 7 lei. Este bine de ştiut cã existã mai multe tipuri de pastã: clasicã, soft (mai moale şi uşor de modelat), cu sclipici şi lichidã, cu care se pot realiza detaliile pe figurine.

Pentru un mãrţişor, se pot folosi mai multe tipuri de pastã fimo, cu una sau mai multe culori sau un singur tip. Pasta poate fi modelatã cu mâinile sau folosind diferite ustensile. Pentru uşurarea muncii, existã un aparat de presat fimo, ustensile pentru modelare şi diverse forme pentru tăiere.
Produsul final trebuie ţinut la cuptor timp de jumãtate de orã, la o temperaturã de 110-130 de grade.

Dupã coacere, pasta se întãreşte şi nu mai poate fi modelatã. Este rezistentã la apã, nu se decoloreazã şi nu lasã urme pe haine sau pe piele. Dupã ce s-a întărit, obiectul poate fi pictat şi i se pot pune şi accesorii metalice: magneţi - 3 lei, 20 de bucăţi; ace de siguranţã - 10 lei, 50 de bucăţi, încheietori - 1,5 lei, 10 bucãti, agãţãtori - 1 leu, 100 bucãţi), dacã vrei sã faci bijuterii. De exemplu, costul total al unei broşe (vezi video) - fimo, ac de siguranţă, şnur de mărţişor şi lipici - este de aproximativ 2 lei.

Vezi VIDEO despre cu poţi face un mãrţisor pe adevãrul.it

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite