Trupul Maricicăi a ajuns în România. Soţul ei: “A plecat în Italia pentru o viaţă mai bună. Vine acasă moartă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maricica Hăhăianu locuia în Italia de trei ani şi lucra ca asistentă medicală
Maricica Hăhăianu locuia în Italia de trei ani şi lucra ca asistentă medicală

Trupul neînsufleţit al româncei Maricica Hăhăianu, care a murit la Roma, ca urmare a loviturii puternice de pumn primită de la un italian nervos, a ajuns sâmbără după-amiază în ţară, la Râmnicu Sărat, oraşul natal său natal.

Citiţi şi:

VIDEO Lacrimi de jale în Râmnicu Sărat. Trupul româncei ucisă în Italia a fost repatriat

VIDEO Un artist italian de jazz a interpretat o piesă în memoria Maricicăi

Aproape 50 de persoane, majoritatea rude, au aşteptat la Capela "Sfânta Paraschiva" din Râmnicu Sărat, depunderea sicriului. La Capelă a fost prezent şi soţul Maricicăi, Adrian Hăhăianu.

Citeşte AICI articolul integral şi urmăreşte cazul Maricicăi pe adevarul.it

Bărbatul a venit din Italia sâmbătă, o dată cu sicriul în care se afla soţia sa, pentru a asista la înmormântarea care va avea loc în localitatea Oreavu, din judeţul Buzău, unde a copilărit Maricica.

Citeşte şi:
VIDEO Asistenta lovită la Roma a murit, filmul evenimentelor

Soţul Maricicăi, înainte de moartea ei: „Nu am nimic cu italienii"

"Plecase în Italia după bani, aşa cum pleacă toată lumea din România. Căuta o viaţă mai bună. Vine moartă acasă. Pe acest individ care mi-a omorât fata nu-l lăsăm, pentru că am auzit la televiziune că are bani mulţi şi vrea să-l scoată din puşcărie. Suntem foarte necăjiţi", a spus îndurerat Adrian Hăhăianu, care a emigrat în Italia în urmă cu zece ani.

Familia româncei Maricica va depune o plâgere împotriva spitalului

Familia româncei este hotărâtă să depună plângere şi împotriva spitalului unde a fost internată Maricica. "Cred că spitalul are o parte de vină. Nu suntem convinşi în legătură cu modul în care au acţionat medicii. Iniţial erau zâmbitori şi ne-au spus că Maricica îşi va reveni, au scos-o din coma artificială, iar apoi s-a întâmplat tragedia", a declarat fratele Maricicăi, Ioan, stabilit şi el la Roma.


La Anagnina, staţia de metrou în care a avut loc incidentul, au fost aduse lumânări poze şi flori, în memoria Maricicăi FOTO: La Repubblica

La Anagnina, staţia de metrou în care a avut loc incidentul, au fost aduse lumânări poze şi flori, în memoria Maricicăi FOTO: La Repubblica

Toate rudele Maricicăi cer ca ucigaşul femeii, italianul Alessio Burtone, să primească pedeapsa maximă, care este de 18 ani de închisoare, potrivit avocatului acuzatului, Fabrizio Gallo. Acesta a adresat, vineri, o scrisoare de condoleanţe familiei româncei, prin care prezenta regretele italianului, precum şi explicaţii privind gestul acestuia.

Citeşte cum îşi justifică gestul italianul care a lovit-o mortal pe Maricica

Mai mulţi consilieri locali din primăriile Romei au venit cu propuneri pentru a o omagia pe româncă: intitularea unei pieţe sau a unui parc cu numele asistentei. Pentru moment va fi postată o placă din marmură în părculeţul de lângă staţia de metrou unde a primit lovitura fatală Maricica.

Află adevărul despre locul pe care vor să-l redenumească după numele asistentei românce

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite