VIDEO Un jurnalist The Guardian a vizitat România. Concluzia: "Este obositoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o scurtă vizită în România, un jurnalist de la cotidianul britanic "The Guardian" a ajuns la concluzia că ţara noastră este obositoare. Englezul a poposit în lungul drum de la Londra la Istanbul, în capitala României unde a făcut o vizită în centrul vechi şi una la Snagov în căutarea lui Vlad Ţepeş.

Citeşte şi:

FOTO The France 24 Observers vorbeşte despre "Cimitirul Vesel" al României

Presa internaţională despre dezastrul de la Maternitatea Giuleşti: "În România, serviciile medicale sunt cele mai slabe din UE"

"Bucureştiul are o reputaţie destul de proastă de monstruozitate construită din ciment în stil comunist. Se pare că în cei 20 de ani scurşi de la decesul lui Nicolae Ceauşescu, oraşul a încercat cu disperare să se arunce în viitor în încercarea de a uita trecutul. Efectul este că acum Bucureştiul pare cumva neînsufleţit", a început jurnalistul Benji Lanyado în documentarul realizat.

O parte din documentarul său prezintă centru vechi al Bucureştiului ca o lumea cu două feţe: pe de o parte terase şi lume care se simte bine, iar pe de altă parte tigani şi cladiri pe jumătate dărâmate.

Vlad Ţepeş nu e un om rău

După ce a văzut Capitala, Lanyado a făcut o plimbare cu căruţa până la Snagov, în căutarea mormântului lui Vlad Ţepeş. După o vizită scurtă la mânăstire cu barca concluzia a fost că Vlad Ţepeş a fondat biserici şi mânăstiri, iar un om rău nu face astfel de lucruri.

După ce şi-a terminat vizita în România jurnalistul britanic a declarat nu i-a lăsat o impresie plăcută şi a catalogat ţara ca fiind obositoare, scrie Realitatea.net.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite