Românii sunt primii pe lista angajatorilor din Kuweit, China şi Puerto Rico

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii români sunt primii pe lista ofertelor de angajare din Kuweit, Afganistan, China sau Puerto Rico. Majoritatea posturilor vizează personalul medical, specialiştii IT şi inginerii.

Potrivit unei statistici realizate de reprezentanţii site-ului de recrutare BestJobs, numărul de locuri de muncă disponibile în afara ţării a crescut cu aproape 30% faţă de anul trecut.

Pe lângă joburile în străinătate care nu necesită o pregătire specială pentru îndeplinirea atribuţiilor, de exemplu posturi sezoniere in agricultură şi servicii sau activităţile de îngrijire copii şi bătrâni, a crescut numărul pentru poziţii specializate în IT, sănătate, new media şi inginerie", spun reprezentanţii site-ului.

Potrivit acestora, şi aria geografică e mai dispersată, pe lângă ofertele de muncă dn statele din Europa apar tot mai multe posturi vacante şi din Kuweit, China sau Puerto Rico.

Statistica mai arată că şi numărul candidaţilor care îşi caută de lucru în afara ţării a crescut în ultima perioadă. În prezent, peste 100.000 de români sunt interesaţi de ofertele de muncă din străinătate, iar cele mai căutate joburi sunt cele din Spania, Marea Britanie, Franţa, SUA, Italia sau Ungaria, scrie Realitatea.net.

Potrivit BestJobs, peste 350.000 de români aplică lunar pentru un loc de muncă în ţară sau în străinătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite