La consumul de cocaină, italienii pe primul loc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La consumul de cocaină, italienii pe primul loc!
La consumul de cocaină, italienii pe primul loc!

Observatorul European asupra consumului de Droguri şi Toxicodependenţei a prezentat estimările privind uzul de stupefiante în Europa, conform raportului pe anul 2007.

Citeşte şi:

Cocaina este în top pe primele locuri între drogurile ilegale cele mai folosite de către europeni, urmată de heroină. Canabisul rămâne totuşi drogul cel mai comun, chiar dacă este în uşoară scădere consumarea lui.

COCAINA

Conform rezultatului unei statistici furnizate de către Observatorul european asupra consumului de droguri şi toxicodependenţei, publicat de ziarul “Il sola 24 ore”, cca 13 milioane de europeni cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani au încercat în viaţa lor “praful alb”. Numărul tinerilor consumatori de cocaină, cu vârste între 15 şi 34 de ani, este în continuă creştere, în prezent atingând 7,5 milioane.

Potrivit aceleiaşi statistici, Italia se situează printre ţările în care acest drog se consumă cel mai mult, alături de Danemarca, Spania, Irlanda şi Anglia.

HEROINA

În Uniunea Europeană şi Norvegia numărul persoanelor toxicodependente se situează între 1,2 şi 1,5 milioane, cei mai mulţi dintre aceştia fiind dependenţi de heroină. Consumul acestui drog este şi el în uşoară creştere.
Preţul de vânzare este cuprins între 14 si 119 euro/gram.

CANABISUL

Haşişul şi marijuana rămân drogurile cele mai consumate de către europeni, cca 74 de milioane de persoane le-au consumat măcar o dată în viaţă, din care 22,5 milioane au consumat în ultimul an, 12 milioane în ultima lună.

AMFETAMINE

Tendinta de consum este in usoara scadere. Aproximativ 12 milioane de persoane, 3,5 la suta dintre adultii europeni, au consumat amfetamine in cursul vietii. Acest drog este consumat preponderent in Marea Britanie (11,7 la suta), Danemarca (6,3 la suta), Spania (3,8 la suta) si Norvegia (3,6 la suta). Consumul de amfetamine pare limitat la Cehia si Slovacia.

ECSTASY

Tendinţa este de stabilizare a consumului.  Aproximativ zece milioane dintre europenii adulţi au consumat acest drog (3,1 la sută din populaţia totală). Consumul de ecstasy este preponderent în Cehia (14,6 la sută), Marea Britanie (12,7 la sută), Irlanda (9 la sută) şi Letonia (8,5 la sută).

“ Tinerii din ziua de azi combină diferite substanţe stupefacente, de cele mai multe ori consumându-le împreună cu băuturi alcoolice”, se încheie raportul Observatorului european.

Aproximativ 650.000 de consumatori au beneficiat de tratament substitutiv în 2007.

Citeşte pe adevărul.it cu cât se vând aceste droguri în Europa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite