Udrea vrea să atragă turişti israelieni în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelieni sunt pe locul 16 în rândul turiştilor străini care vin în România, dar ministrul Turismului, Elena Udrea, consideră că aceştia pot urca în topul primilor zece.

"Dacă ţinem cont numai de numărul românilor care locuiesc acum în Israel şi de numărul de cetăţeni israelieni de origine română este evident că Israelul poate să urce în acest top", a declarat ministrul Turismului.

Elena Udrea a avut o întrevedere cu ministrul israelian al Turismului, Stas Misejnikov, care efectuează o vizită în România, în perioada 6-8 aprilie, informează Ministerul Dezvoltării şi Turismului, printr-un comunicat de presă.

Udrea a insistat pe potenţialul turistic al României în faţa turiştilor israelieni."Astăzi (Israelul, n.r.) este pe locul 16 şi cu siguranţă că ar putea veni în primele zece locuri."

Cifrele sunt departe de potenţialul României

"Ne dorim ca turiştii israelieni, care iubesc destinaţiile de soare şi mare şi care nu merg în Turcia să aleagă ca destinaţie alternativă şi România", a continuat Udrea. Ea a precizat că, anul trecut, numărul turiştilor din ţara situată pe coasta estică a Mediteranei, veniţi să viziteze spaţiul românesc, a crescut cu 33%, ajungând la aproximativ 80.000 de persoane. Totuşi, cifrele sunt departe de potenţialul pe care îl are România, a apreciat Elena Udrea.

400.000 de români trăiesc în Israel

Relaţiile strânse dintre cele două ţări au fost confirmate şi de oficialul israelian, potrivit căruia, în 2010, din cei 3,5 milioane de turişti veniţi în Israel, 40.000 au fost din România. Totodată, el a declarat că, pe coasta Mediteranei de est, trăiesc 400.000 de români, foarte mulţi dintre ei fiind în vârstă şi ocupând poziţii importante atât în sectorul guvernamental, cât şi privat al statului.

Cei doi oficiali au convenit să acţioneze pe două planuri, respectiv promovarea mult mai agresivă şi punctuală a României pe piaţa din Israel şi a organizării de acţiuni similare de promovare a Israelului pe piaţa românească, precum şi stimularea investiţiilor reciproce în turism, potrivit lui Udrea. Ea a arătat că, pentru ca această iniţiativă să aibă succes, s-a decis iniţierea unui grup de lucru comun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite