Toţi inspectorii şcolari mureşeni ocupă funcţiile ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Inspectoratul şcolar Judeţean Mureş, toţi cei 40 de inspectori şcolari din judeţ sunt cu mandatul expirat din 30 aprilie. "Toţi inspectorii şcolari, fără excepţie, ocupă funcţiile

La Inspectoratul şcolar Judeţean Mureş, toţi cei 40 de inspectori şcolari din judeţ sunt cu mandatul expirat din 30 aprilie.
"Toţi inspectorii şcolari, fără excepţie, ocupă funcţiile ilegal, iar concurs pentru posturi nu se poate organiza, deoarece conducerea inspectoratului este tot în ilegalitate", a declarat Ioan Săcărea, liderul Sindicatului "Spiru Haret" Mureş. Interimatul actualului inspector şcolar general, Suzana Ganţă, a expirat, iar concursul pentru ocuparea postului este programat de-abia în toamnă. Ioan Săcărea a arătat că la Inspectoratul şcolar Judeţan Mureş doar portarul lucrează cu forme legale, dar că nici acesta nu este angajatul inspectoratului, ci al Direcţiei Taberelor şcolare, care are sediul în aceeaşi clădire. Inspectorul şcolar general, Suzana Ganţă, nu a putut fi contactată, dar acuzele de ilegalitate ale sindicaliştilor au fost confirmate de Iolanda Cătinean, purtătorul de cuvânt al instituţiei, la rândul ei pe post în virtutea inerţiei.

Ilegalii politizează învăţământul
Inspectorul şcolar general Suzana Ganţă a fost reclamată la Prefectura Mureş "pentru abuzul de a destitui 19 directori de la cele mai importante licee din judeţ. Prefectul Ciprian Dobre a precizat că celor 19 nu li s-au trimis la Ministerul Educaţiei, în 2003, materialele anexe pentru emiterea ordinului de numire în funcţie, iar contractul de management le-a fost încheiat în absenţa ordinului ministrului. Prefectul liberal o acuză însă pe democrata Suzana Ganţă de politizarea învăţământului mureşean, spunând că "nu pot trece cu vederea că la Grupul şcolar de Chimie Târnăveni a fost numit preşedintele unei organizaţii de partid, iar la Liceul
J. Haltrich
din Sighişoara a fost promovată soţia unui preşedinte de filială (ambii din Partidul Democrat - n. red.), fiind eliminaţi directorii care au câştigat un concurs şi au mandat până în martie 2007. Această decizie mi se pare de o gravitate nemaiîntâlnită în judeţ. Cu numai o lună înainte de examenul de bacalaureat, ea va avea efect direct asupra calităţii actului educativ. Îl voi sesiza pe ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, spre a se face o analiză serioasă a învăţământului din Mureş şi nu exclud sesizarea Parchetului în acest caz".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite