"Dacă nu ieşi din învăţământ cât eşti tânăr, nu mai ieşi niciodată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 55% din dascălii care au răspuns la întrebările unui sondaj aflat pe forumul de discuţii al MEdC declară că ar pleca din învăţământ. Motivele: 41,51% pentru un loc de muncă mai bine

Peste 55% din dascălii care au răspuns la întrebările unui sondaj aflat pe forumul de discuţii al MEdC declară că ar pleca din învăţământ. Motivele: 41,51% pentru un loc de muncă mai bine plătit pe care şi-l doresc de mult timp şi 13,84% pentru altceva.
Mutux e categoric: ar pleca din învăţământ pentru "un post de chimist. Eu am terminat chimie-fizică şi mi s-a cam luat de concursuri la care iau note peste 5 şi nu se găsesc posturi", iar myalaura îi susţine punctul de vedere: "Chiar dacă-mi place această profesie, aş renunţa pentru un loc de muncă decent, remunerat cu mai mult de 500 de lei grei, cât a ajuns acum salariul unui profesor care are în normă şi dirigenţie". Laurac27 cântăreşte variantele: "Pe altundeva ai un patron, un şef care te bate la cap, că doar e afacerea lui, banul lui. În învăţământ avem, în ordinea gravităţii: elevii (care au acum şi site să ne dea note şi comentarii de 2 bani), părinţii (care nu înţeleg, cum?, chiar copilul lui e cel mai prost???), câte un director care spune şi face lucruri trăsnite, inspectori, brigăzi, colegi
binevoitori
... Cam multă lume, nu?", iar myryam e scârbită: "Eu am lucrat la şcoala specială şi i-am dus pe copii la wc, că erau handicapaţi sever şi nu puteau singuri. Nu existau infirmieră şi nici wc pe coridor. O dată la 15 minute, mergeam la baie cu unul dintre ei. Cum vi se pare? Ce zice domnul ministru de asta? Îl doare în cot, asta zice. Dragilor, sistemul ăsta e o capcană, dacă nu ieşi din el cât eşti tânăr, nu mai ieşi niciodată".

Cumpăr subiecte, cumpăr post titular
"De unde aş putea cumpăra subiectele? M-am săturat de atâta învăţat. Am învăţat literatura română pentru bacalaureat, pentru admiterea la facultate, pentru grad, pentru titularizare în 2003. M-am săturat de atâta învăţat. Când o să se termine?", se întreabă, pe forumul de discuţii al Ministerului Educaţiei, roxana 2006, iar dorelmog o "linişteşte": "Dacă o să rămâi în învăţământ, trebuie să te obişnuieşti cu învăţatul, că altă şansă n-ai!". Potrivit unui sondaj, de pe acelaşi forum, unul din cinci repondenţi (adică 40 de persoane din 182) ar da şpagă pentru un post de titular. Laurac27 spune clar: "Dacă aş avea, DA, aş da şpagă. M-am săturat an după an să fiu printre primii care ratează titularizarea în oraş pentru că s-a dus postul unde trebuie", iar rorica e de aceeaşi părere: "şi eu aş da şpagă ca să nu mai dau în fiecare an concurs, ca de 5 ani încoace!!! Dar cui să-i dau? Cred că o să dau anunţ la ziar:
Cumpăr post titular oraş
, să vedem dacă sună careva..."

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite