EXCLUSIV Amendată că ţipa la bătaia soţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ieşeancă a primit 100 de lei amendă pentru gălăgie. Ea striga de durere când soţul o lovea cu furca.

Elena Miron (41 de ani), din comuna ieşeană Ţigănaşi, a fost amendată pentru tulburarea liniştii publice, după ce a primit o bătaie soră cu moartea de la soţul său. Ieşeanca a chemat poliţia pentru că Ion Miron a lovit-o cu furca, dar „salvatorii" au sancţionat-o cu 100 de lei. Elena Miron susţine că bărbatul a plecat de acasă săptămâna trecută, iar luni a venit să-şi mai ia nişte lucruri. „A intrat în curte şi s-a dus să-şi ia diferite obiecte. Nu ne-am certat deloc, ci am vorbit frumos. M-a chemat apoi până la casa în construcţie pentru că vrea să-şi ia ceva de acolo. M-am dus şi el a luat o furcă şi a început să mă lovească", povesteşte Elena Miron.

Femeia spune că soţul a lovit-o peste corp şi peste ­mâini şi apoi a fugărit-o cu furca şi pe o vecină care o ajuta la  treabă. „Am reuşit să ies în drum şi am sunat la 112. Au venit poliţiştii din comuna Popricani. Eu eram plină de sânge, iar ei râdeau. Au scris un proces-verbal şi m-au pus să-l semnez", îşi aminteşte femeia.

Soţul, taxat cu 200 de lei

Elena Miron s-a ales cu o amendă de 100 de lei pentru că „în urma unor neînţelegeri cu soţul, acesta i-a adresat cuvinte jignitoare, tulburând liniştea şi ordinea publică în zonă". „I-au dat şi lui o hârtie. Eu nu l-am bătut, şi vecina care mă ajuta la treabă a văzut asta", a spus Elena Miron. Soţul acesteia a refuzat să facă orice comentariu. „Este o problemă de familie. Nu vreau să comentez", a menţionat Ion Miron. Pe de altă parte, reprezentanţii poliţiei susţin că ambii soţi au fost sancţionaţi pentru tulburarea liniştii publice. Ion Miron a fost amendat cu 200 de lei. „În cazurile de violenţă domestică, noi evităm să amendăm chiar şi agresorul pentru că acest lucru poate duce la escaladarea conflictului.

Citiţi şi:

Un ieşean declarat mort din greşeală şi despărţit 19 ani de mamă cere un milion de euro daune

În această situaţie poliţistul a avut motive obiective să-i amendeze pe cei doi soţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Este dreptul oricărei persoane de a contesta procesul-verbal de contravenţie şi orice persoană vătămată poate depune plângere în cazul în care a fost victima unei agresiuni fizice", a precizat subcomisar Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Bagă divorţ

Elena Miron a făcut plângere împotriva procesului-verbal de contravenţie şi a deschis acţiune de divorţ. „N-am mai întâlnit până acum cazuri în care victima să fie amendată. Ea era în stare de şoc şi este posibil să mai fi ridicat vocea la soţul ei. Însă poliţiştii au dat dovadă de exces de zel. Considerăm că modul în care au procedat poliţiştii reprezintă un abuz şi vom face plângere împotriva acestora", a declarat Ionuţ Iftode, avocatul Elenei Miron.

Consiliere pentru victime

În Iaşi există un Centru de prevenire a violenţei domestice în care pot fi găzduite femeile care au fost bătute de soţi. „Acum sunt nouă femei în centru. Noi încercăm să le acordăm sprijin pentru a-şi găsi un loc de muncă, le consiliem, le mai ajutăm cu actele", a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite