Românii cred că medicii ar trebui să fie cel mai bine plătiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii cred că medicii merită cele mai bune salarii
Românii cred că medicii merită cele mai bune salarii

Românii nu sunt de acord cu grila unică de salarizare a bugetarilor şi spun că cele mai mari salarii ar trebui să le revină medicilor şi profesorilor.

Acestea sunt concluziile unui sondaj realizat la nivel naţional de site-ul de recrutare online www.myjob.ro, pe un eşantion de 6.521 de persoane, din care 46% au studii superioare, iar 9% deţin şi un masterat.

Din totalul respondenţilor, 39% consideră că cel mai bine situaţi în grila unică de salarizare a bugetarilor ar trebui să fie medicii. În grila oficială, care se aplică deja, preşedintele statului este bugetarul cu cele mai mari venituri.

Pe locul doi în grilă ar merita să fie profesorii, cred 23,68% din respondenţii sondajului. În realitate, această a doua poziţie este ocupată de parlamentari. În grila participanţilor la sondaj, parlamentarii se situează pe unul dintre ultimele locuri, cu doar 2,45% din voturi exprimate în favoarea lor.

Pe locul trei în topul românilor se află cercetătorii, pentru care au votat circa 16,94% din participanţii la sondaj. În grila oficială, pe poziţia trei a grilei sunt membrii Guvernului.

Nici poziţia magistraţilor sau a poliţiştilor nu conincide cu cea oficială, doar 4,99% dintre respondenţi considerând că ei ar trebui să fie foarte bine plătiţi. Procurorii stau şi mai rău, ei adunând numai 2,18% din voturi, primarii - doar 0,95%, iar funcţionarii din ministere ocupă ultimul loc - doar 0,47% din opinii fiindu-le favorabile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite