Spuneţi „Adio” grătarului din faţa blocului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au aprobat, astăzi, propunerea legislativă prin care este reglementată activitatea de picnic, desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale. Cu alte cuvinte, grătarul din faţa blocului a fost interzis, iar cei care nu respectă legea vor plăti amendă.

Comisia pentru administraţie publică din cadrul Senatului a aprobat, marţi, propunerea legislativă iniţiată de deputatul PDL, Sulfina Barbu, prin care este reglementată activitatea de picnic.

Motivele pentru care a fost concepută propunerea sunt prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de "practicarea inadecvată a activităţilor de picnic".

Deputatul PDL, Sulfina Barbu, a precizat că se impune şi amenajarea unor zone speciale dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Persoanele care vor dori să facă picnic vor trebui să ţină cont de anumite obligaţii, cum ar fi interzicerea distrugerii sau degradării amenajărilor din zonele speciale şi din cele indicate, să nu arunce deşeuri decât în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în zonele special amenajate, să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele curgătoare învecinate şi altele.

Obiceiul de picnic specific românilor este grătarul din faţa sau din spatele blocului. Cei care nu vor renunţa la acest tip de relaxare vor plăti amenzi între 100 lei şi 50.000 lei.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se vor face de către reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, autorităţile administraţiei publice locale şi de personalul împuternicit al Ministerului Administraţiei şi Internelor, scrie Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite