Se caută studenţi români care vor să lucreze în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti a început, joi, selecţia studenţilor români care doresc să lucreze pe teritoriul Germaniei pe durata vacanţei de vară din acest an.

'Am primit multe solicitări telefonice pentru informaţii, iar la prima oră s-a încercat depunerea câtorva dosare, dar care nu au putut fi înregistrate la AMOFM pentru că nu erau complete', a , a declaratNicoleta Borcea-Halmaghi, reprezentant pentru mass media al AMOFM, potrivit Agerpres.

Aceasta a adăugat că, în 2010, sunt oferite mai multe locuri decât anul trecut. În total, sunt 150 de locuri pentru joburi în industrie, hotelărie, agricultură, gastronomie de sistem şi întreţinere clădiri. Locurile de muncă oferite pot fi, de exemplu, într-un service auto sau fast-food, la cules de legume sau pentru curăţenie în clădiri.

Salariile variază între 1.000 şi 1.400 de euro pe lună, dar nu pot fi mai mici decât cele primite pentru acelaşi loc de muncă de către un cetăţean german.

Durata contractului este de minimum două luni şi se urmăreşte realizarea unui contact direct cu societatea germană, îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă, precum şi asigurarea unor venituri pentru susţinerea studiilor universitare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite