Funcţionarii publici ameninţă cu proteste în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din administraţia publică ameninţă cu declanşarea protestelor în ianuarie dacă viitorul Guvern va continua disponibilizările, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

"Consiliul Naţional SNFP a hotărât declanşarea acţiunilor de protest la nivelul ramurii Administraţie Publică, începând cu luna ianuarie 2010, în condiţiile în care vor avea loc disponibilizări în Administraţia Publică, domeniu atât de afectat de lipsa de personal şi se va continua aceeaşi politică de diminuare a veniturilor salariale", se arată într-un transmis de Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu, cere semnarea unui Acord Colectiv şi a unui Contract Colectiv de Muncă la  nivel de ramură - Administraţie Publică.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al SNFP atrag atenţia Guvernului că slăbeşte autoritatea de stat "într-o perioadă marcată de amplificarea fenomenului de evaziune fiscală, muncă la negru şi neconformarea unor contribuabili la plata obligaţiilor fiscale.

"Măsuri precum diminuarea programului de muncă, trimiterea forţată în concediu fără plată, disponibilizarea şi nefinanţarea activităţii instituţionale vor amplifica criza economică prin diminuarea veniturilor la bugetul de stat. Vom declanşa o campanie de informare şi conştientizare a opiniei publice cu privire la pericolul politizării excesive a administraţiei publice şi la pericolul subfinanţării instituţiilor publice, în mod deosebit a celor cu atribuţii de control, într-o perioadă de criză economică", se mai arată în comunicatul SNFP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite