Se apropie examenele de admitere la facultăţile din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea universităţilor încep, săptămâna viitoare, testarea candidaţilor sau selecţia lor pe baza mediilor de liceu şi Bacalaureat. Tinerii recapitulează pe ultima sută de metri materia pentru examenul de admitere sau trimit dosare la cât mai multe facultăţi.

Universitatea Bucureşti organizează, până pe 22 iulie, concursuri de admitere, iar data limită de afişare a rezultatelor este 25 iulie.

La Universitatea de Vest din Timişoara, concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă se desfăşoară în perioada 8 – 28 iulie, după un calendar stabilit de fiecare facultate. Rezultatele concursului se vor comunica prorectorului în termen de cinci zile de la desfăşurarea lui, urmând şi anunţarea candidaţilor.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia mai organizează înscrieri în perioada 19-23 iulie. Pe 26 iulie, tinerii vor susţine un interviu şi probe de aptitudini, iar două zile mai târziu se vor comunica rezultatele. Candidaţii admişi vor fi înmatriculaţi, pentru început, în perioadele 28-30 iulie şi 2-6 august.

Universitatea „Transilvania” din Braşov organizează, în perioada 18-20 iulie, probele practice la Facultăţile de Muzică şi Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, iar pe 19 iulie se va desfăşura proba de concurs la Facultatea de Medicină. Ulterior, în intervalul 19-20 iulie, se va afişa o primă listă a celor admişi şi respinşi.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa va termina cu înscrierile pe 20 iulie, pentru specializările unde se susţine examen, iar în intervalul 21-26 iulie se vor desfăşura probele de concurs. Candidaţii care optează pentru specializările unde se intră cu dosar se pot înscrie până pe 27 iulie .

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se intră, la majoritatea facultăţilor, pe bază de dosar. Rezultatele sunt în curs de afişare, până pe 20 iulie, şi se pot vizualiza pe www.infouaic.com.

Înscrierile s-au terminat şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi. Testul grilă se va desfăşura în data de 21 iulie 2010.
Candidaţii la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca se mai pot înscrie până pe 24 iulie. În intervalul 5-28 iulie are loc procesarea datelor, susţinerea probelor şi afişarea rezultatelor.

Universitatea din Oradea termină cu înscrierile pe 24 iulie. Candidaţii vor susţine probe la specializările care organizează examen în intervalul 25-28 iulie. În perioada 25-30 iulie se vor afişa rezultatele.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează admiterea pe bază de concurs de dosare. Înscrierile se termină la majoritatea facultăţilor la sfârşitul lunii iulie, iar rezultatele se afişează imediat a doua zi.

CITEŞTE ŞI

Concurență mică pentru locurile de la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea

Totul despre Admiterea 2010 la Universitatea din Oradea, Partium și Emanuel

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite