Tinerii care folosesc Facebook sunt predispuşi la consumul de alcool şi droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj efectuat printre 1.000 de tineri, adolescenţii care folosesc, în mod regulat, Facebook, MySpace şi alte platforme sociale, au tendinţa să consume alcool şi să fumeze tutun şi marijuana mai mult decât ceilalţi.

Cei care folosesc astfel de site-uri zilnic sunt de cinci ori mai predispuşi să fumeze tutun, decât cei care nu le folosesc, de trei ori mai predispuşi să consume alcool şi de două ori mai predispuşi să fumeze marijuana.

Sondajul, realizat printre tineri de între 12 şi 17 ani, realizat de Universitatea Columbia, arată că 70% dintre cei intervievaţi au spus că folosesc site-urile de socializare în fiecare zi, iar 30% au declarat contrariul.

Unul dintre principalele motive pentru care ţinerii intră pe aceste site-uri, pe lângă pentru a ţine legătură cu prietenii, este urmărirea fotografiilor postate, cercetătorii observând că imaginile care îi ilustrează pe tineri beţi, inconştienţi sau consumând droguri sunt foarte populare.

Cu toate acestea părinţii nu sunt conştienţi de efectul acestor site-uri asupra posibilităţii că tinerii să consume alcool şi droguri, nouă din zece părinţi spunând că site-urile nu au efect asupra lor, scrie Ziare.com

Joseph Califano, fondator al Centrului Naţional pentru Dependenţă şi Abuz de Substanţe din cadrul Universităţii Columbia, spune că Facebook şi alte site-uri ar trebui să controleze mai strict postarea de fotografii şi să oprească acestui tip de imagini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite