VIDEO Assange: Facebook este cel mai pervers sistem de spionaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook este unul dintre instrumentele prin care Guvernul SUA îşi spionează cetăţenii, afirmă Fondatorul WikiLeaks, Jullian Assange care descrie reţeaua de socialzare drept "cea mai perversă maşină de spionaj din lume".

Assange susţine, într-un interviu citat de PC Magazine, că "avem de a face, practic, cu cea mai complexă bază de date cu oameni, relaţiile lor, numele lor, adresele, locurile în care sunt, discuţiile dintre ei şi dintre rudele ori prietenii lor şi cu toţii locuiesc în Statele Unite, iar datele sunt accesibile serviciilor secrete".

"Facebook, Google, Yahoo, toate au creată o interfaţă accesibilă exclusiv serviciilor secrete din Statele Unite. Toţi utilizatorii acestor site-uri trebuie să înţeleagă că spionajul SUA a reuşit să construiască un raport detaliat despre viaţa fiecăruia", a continuat fondatorul WikiLeaks, potrivit Ziare.com.

De asemenea, el este de părere că, atunci când adăugăm prieteni pe Facebook, muncim gratis pentru Guvernul SUA.

"Când îşi adaugă prieteni pe Facebook, oamenii fac muncă de voluntariat pentru serviciile de spionaj americane. Şi construiesc o bază de date pentru ei", a mai spus Julian Assange.

Pe de altă parte, el a criticat şi cotidienele The Guardian şi New York Times, vorbind despre "anumite abuzuri cu privire la materialele pe care le-am distribuit presei".

Assange este în acest moment în Anglia, unde aşteaptă să fie extrădat în Suedia pentru acuzaţii de viol şi hartuire sexuală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite