Mai mulţi prieteni pe Facebook, mai mult stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii scoţieni de la Universitatea Napier din Edinburgh au demonstrat că utilizatorii reţelelor sociale cu cei mai mulţi prieteni sunt şi cei mai predispuşi la stres şi anxietate. 

Ultimul lucru pe care îl putem crede despre prietenii noştri este că ne provoacă stres. Dar dacă ne referim la prietenii virtuali, de pe reţelele sociale, lucrurile se schimbă. Sau cel puţin aşa susţine un studiu al cercetătorilor scoţieni de la Edinburgh Napier University, care avertizează că utilizatorii cu mulţi prieteni pe Facebook sunt mai predispuşi la stres, scrie Portaltic.

Studiul, citat de BBC, a analizat comportamentul a 200 de studenţi utilizatori de Facebook, prin intermediul unei serii de interviuri.

Unul din fiecare zece studenţi chestionaţi a declarat că Facebook îl face să simtă anxietate şi trei din fiecare patru susţin că se simt vinovaţi când resping cererile de prietenie virtuală.

Totodată, studiul a demonstrat că 12% dintre studenţii chestionaţi au declarat că nu le place să primească cereri de prietenie, în timp ce aproape două treimi (63%) spun că "întârzie" răspunsul la cererile de prietenie.

Citeşte pe adevarul.es de ce apasă o mai mare presiune pe umerii utilizatorilor cu mai multe contacte pe Facebook.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite