Prietenia pe Facebook, interzisă între profesori şi elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi profesorii nu au voie să dialogheze prin sms sau prin intermediul reţelelor de socializare, în caz contrar vor fi pedepsiţi prin lege.

În conformitate cu noile reglemetari ce urmează să intre în vigoare începând cu 28 august, în statul american Missouri.

Potrivit Corriere della Sera, această decizie mai puţin obişnuită nu vizează doar cunoscutul site de socializare, ci se extinde şi asupra altor metode de comunicare între profesori şi elevi, cum ar fi spre exemplu schimbul de sms-uri.

În spatele acestei măsuri a statului american se ascunde teama de violenţele sexuale asupra minorilor, limitarea dialogului "amical" între cadrele didactice şi elevi constituindu-se tocmai într-o tentativă de protejare a copiilor şi adolescenţilor.

Potrivit sursei citate, cu câţiva ani în urmă, Amy Hestir, o elevă din Missouri, a fost hărţuită de către un profesor al sau, în afară şcolii, fapt care a atras atenţia autorităţilor asupra eventualităţii că minorii să se transforme, în anumite circumstanţe, în victimele unor astfel de situaţii.

Acesta este motivul pentru care noua lege mai este numită şi "Amy Hestir Student Protection Act", în cazul elevei rspective fiind implicat un profesor cu o reputaţie impecabilă, deţinând chiar şi o nominalizare ca "profesor al anului".

Asociaţia profesorilor din Missouri protestează însă faţă de această nouă lege, care urmează să între în vigoare spre sfârşitul lunii august, acuzând statul de nerespectarea primului amendament al Constituţiei Statelor Unite, care garantează oricărui cetăţean american dreptul la cuvânt, la asociere şi la religie.

"Cadrele didactice utilizează site-urile de socializare în afară circuitului profesional, ca mijloc de menţinere a contactelor cu propii elevi, atât pentru situaţii de urgenţă, cât şi în scopuri educative cotidiane, cum ar fi spre exemplu dificultăţile întâmpinate la efectuarea temelor pentru acasă sau în acordarea de suport în procesul identificării cazurilor de delicvenţă juvenia", se menţionează în documentaţia înaintată tribunalului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite