Centrul vechi al Capitalei pierdut în mizerie, zgomot şi goana după bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

GALERIE FOTO/ VIDEO În goana după bani în centrul vechi al Capitalei au apărut o mulţime de terase luxoase şi cluburi de noapte deschise în subsoluri şubrede. Nimeni nu pare să observe dincolo de ele. Gunoiul stă în grămezi lângă mesele clienţilor, iar faţadele şi chiar clădirile monument stau să cadă distruse de vreme.

Un copil care aleargă cu căruciorul de cumpărături furat de la supermarket printre mese, cersetori, florărese care te roagă să cumperi flori pentru fete, tomberoane în mijlocul străzii, aglomeraţie, mizerie şi praf, toate îi lasă indiferenţi pe bucureşteni şi pe turişti deopotrivă.

Citeşte şi:
VIDEO O bătrână cerşetoare stă la terasă şi numără banii câştigaţi

image

Centrul vechi a devenit în ultimii ani una din cele mai populare zone de întâlnire pentru tineri şi nu numai. În cursul săptămânii, după ora şase toate terasele sunt pline iar în weekend îţi trebuie puţin noroc să găseşti un loc unde să-ţi bei cafeaua.

Chiar dacă străzi întregi ale centrului vechi sunt şantiere, Micul Paris de odinioară cu cafenele, artă şi linişte s-a transformat într-o zonă de întâlnire a tuturor cu muzică tare, aglomeraţie şi mizerie. Pare că gălăgia şi agitaţia campusurilor studenţeşti s-au mutat fix în centrul Capitalei.

Peste 20 de milioane de euro au fost cheltuite fără logică într-o zonă ce se dorea a fi de lux, dar care este, la ora actuală, înecată în praf, noroi şi mizerie.

Vezi pe forbes.ro o galerie foto cu locurile mondene din Micul Paris reînviate în Bucureștiul de acum

De cum intri pe Lipscani te loveşti de un tomberon pus în mijlocul drumului sau te întâmpină privirile ostile ale locatarilor zonei care îşi cresc copiii cerşind printre mesele clienţilor.

Pe măsură ce se aglomerează, printre mese îşi fac apariţia diverse personaje bine cunoscute de cei care frecventează localurile din centrul istoric. Omniprezenţi sunt cerşetorii care câştigă mai mult decât bugetarii, iar după o seară "istovitoare de muncă" îşi numără câştigul la terasă.

Florăresele şi copiii acestora fac şi ei parte din peisaj. "Puradei" de zece ani cu flori sau câini în braţe te roagă să le dai bani.

"Emil Boc", un câine roşcovan cu blana încâlcită de praf, şi "Laica, primul câine care a ajuns în spaţiu", o creatură neagră dar blândă, sunt alintaţii patronilor din zonă. Ei se plimbă nestingheriţi printre picioarele clienţilor şi primesc adesea resturile de mâncare rămase la sfârşitul zilei.

Iată aici câteva fotografii sugestive cu centrul istoric

image

Da click pe imagini pentru a vedea fotogaleria.

image
image
image

Da click pe imagini pentru a vedea fotogaleria.

image
image
image

Da click pe imagini pentru a vedea fotogaleria.

image
image
image

VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite