Birocrația românească, un mit?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Media în UE pentru obținerea autorizației de construcție a unui parc eolian e de 42 de luni, în timp ce în România timpul de așteptare e de doar 15 luni.

European Wind Energy Association (EWEA) a efectuat un studiu comparativ în statele Uniunii Europene, pentru a determina în cât timp se obține în fiecare țară în parte autorizația de construire a unui parc eolian, informează Europa Press. Studiul, numit Wind Barriers, e finanțat de Uniunea Europeană și are ca scop depistarea factorilor care pot obstrucționa dezvoltarea energiei eoliene în Europa.

Rezultatele studiului sunt surprinzătoare pentru prejudecățile românilor despre propria țară. De fapt, în acest caz particular, doar Finlanda și Austria dau dovadă de mai puțină birocrație decât România. Astfel, timpul de așteptare pentru obținerea tuturor autorizațiilor necesare construirii unui parc eolian, oscilează de la țară la țară, în funcție de numărul actelor necesare și a directivelor administrative insuficiente sau prost înțelese în acest domeniu.

În fruntea listei se află Finlanda, cu doar 8 luni de așteptare necesare. Urmează Austria, cu 10 luni, România, cu 15 și Italia, cu 18 luni.

Vezi pe adevarul.es care sunt cele mai "leneșe" state europene în clasamentul întocmit de Wind Barriers

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite