Emil Boc: Medicamente vor exista în farmacii, dar “la preţuri corecte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicamentele vor exista în farmacii, dar "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente", a declarat, astăzi, premierul Emil Boc, la Radio România Actualităţi. "Cu Ministerul Sănătăţii şi cu CNAS vom lua decizii şi pentru ceea ce înseamnă preţul la medicamente", a adăugat prim-ministrul.

Invitat la RRA, Emil Boc a declarat, vineri, că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, stoparea plăţii datoriilor pentru distribuitorii de medicamente. Întrebat dacă Executivul va da curs cererii şefului de stat, Emil Boc (foto) a răspuns că "este un obiectiv pe care Guvernul îl are de a împiedica producerea, în continuare, de arierate".

image

"Vrem şi în domeniul sănătăţii să punem stavilă unor proceduri care au permis acumularea, uneori nejustificată, a unor datorii în sectorul medical", a afirmat şeful Guvernului.

"În acest moment, fără a intra în detalii, suntem în discuţii directe şi pragmatice atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi vom lua decizii şi pentru ceea ce înseamnă preţul la medicamente şi achiziţii în perioada următoare", a continuat premierul, citat de RRA.

Boc a atras atenţia că "medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente, acesta este obiectivul pe care îl are Guvernul, împreună CNAS şi Ministerul Sănătăţii".

El nu a dorit să dea mai multe detalii, susţinând că nu poate face precizări în contexul în care demersul se află în plină analiză, transmite Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite