FOTO Cum au încălcat eticheta femeile din delegaţia României în China. Au mestecat gumă şi s-au îmbrăcat în culoarea doliului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin avânt economic, China rămâne o ţară conservatoare în care eticheta, şi mai ales la întrunirile oficiale, este obligatorie. Doamnele din cadrul delegaţiei României în China, care s-a întâlnit cu mai marii oficiali chinezi săptămâna trecută, nu au ţinut, însă, cont de obiceiurile specifice. De la mestecat gumă, la stat cu pumnul în barbă şi la purtatul albului, culoarea doliului în China, femeile le-au "comis" pe t

Premierul Emil Boc şi mai mulţi reprezentanţi ai ministerelor au efecutat o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. Delegaţia României s-a întâlnit cu preşedintele Chinei Hu Jintao şi cu premierul Wen Jibao.

O vizită într-o ţară ca China implică anumite obiceiuri de protocol, care se cer a fi respectate. Salutul şi strângerea de mână a celui mai vârstnic, interdicţia oferirii de cadouri oficialilor şi un cod vestimentar strict sunt doar câteva dintre ele.

Prezenţa femeilor este cu atât mai problematică. La întâlnirile oficiale, doamnele trebuie să poate ţinute închise la culoare, fuste de o lungime decentă şi nu pantaloni iar pantofii trebuie să fie fără toc.

Directorul Companiei de Drumuri şi autostrăzi din România, Daniela Drăghia, a fost filmată mestecând gumă în timp ce se afla la masă cu premierul Chinei, Wen Jibao.


Directorul Companiei de Drumuri şi autostrăzi din România, Daniela Drăghia

image

Consiliera premierului, Andreea Paul Vass, şi şefa de cabinet a lui Emil Boc, Ştefania Ferentz, au ales să poate la întâlnirea oficială ţinute în alb. Dacă în Occident, albul este corelat cu puritatea, în lumea asiatică acesta reprezintă culoarea morţii, a doliului. Pe lângă vestimentaţia albă, Ştefania Ferentz a luat parte la salutul oficial purtând tocuri şi etalându-şi părul blond desfăcut, deşi eticheta impune exact contrariul.


Şefa de cabinet a premierului Emil Boc, Ştefania Ferentz

image


Consiliera premierului, Andreea Paul Vass

image

Purtătorul de cuvânt al Guvernului român, Ioana Muntean, a apărut într-adevăr într-o ţinută de culoare închisă, dar a ales să poate pantaloni în loc de fustă.

La masa oficială a fost prezentă şi Doina Tănase, consilier de imagine al ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Tănase a încălcat cu totul codul vestimentar. Dacă celelalte reprezentante feminine ale delegaţiei române din China au purtat, totuşi, ţinute oficiale, "business", Doina Tănase s-a îmbrăcat "casual". Stând cu mâna în barbă, sprijinită de masă, ea a avut înfăţişare lejeră, potrivită mai degrabă unei plimbări decât unei întruniri oficiale.


Doina Tănase, îmbrăcată în roz

image


Oficialii chinezi, la întrunirea cu delegaţia României

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite