Boc: Obiectivul nostru este ca revenirea pensiilor la cuantumul actual să se facă „pe parcursul" lui 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a declarat miercurea  trecută, în şedinţa Birourilor reunite ale celor două Camere, că obiectivul Guvernului este ca "pe parcursul" lui 2011 pensiile să revină la nivelul din prezent. Potrivit şefului Guvernului, acest lucru nu se poate face decât prin reevaluarea pensiilor speciale şi a celor de invaliditate.

"Obiectivul nostru este clar: în urma reevaluării pensiilor speciale, în urma reevaluării pensiilor de invaliditate, şi sunt enorm de multe, în urma eliminării abuzurilor din sistemul de pensii, în urma suspendării temporare a pensionărilor anticipate, în urma intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, practic vom putea să asigurăm o creştere a pensiilor. Obiectivul nostru este ca pe parcursul anului 2011 să ajungem la creşterea pensiilor astfel încât să acoperim cuantumul de acum redus cu 15%", a răspuns Boc unei întrebări a senatorului PNL Puiu Haşotti, care a dorit să ştie dacă Guvernul va respecta prevederea privind caracterul temporar al măsurilor de austeritate, potrivit stenogramei şedinţei.

Emil Boc a reluat teza potrivit căreia situaţia economică a României este strâns legată de cea evoluţia celorlalte economii.

"Depindem de evoluţia crizei economice globale, dar repet: viziunea pe care o avem acum este una pornită de la una extrem de pesimistă, şi de aceea creşterea economică pe care o avem în vedere acum este zero, şi tot ce va fi în plus se va adăuga ca plus valoare şi la salarii şi la pensii, şi pornim de la o viziune echilibrată, din punctul nostru de vedere", a răspuns Emil Boc.

Dacă pensiile vor creşte "pe parcursul" anului viitor, salariile vor reveni la nivelul actual încă din ianuarie, dacă se fac restructurări, potrivit şefului Guvernului.

39 de mii de miliarde este suma de bani prevăzută pentru fondul de salarizare în 2011 şi ne permite realizarea unor creşteri salariale în condiţiile realizării destructurării aparatului bugetar", a explicat Emil Boc, conform stenogramei şedinţei. Potrivit acestuia, Guvernul va prezenta Parlamentului săptămâna viitoare o strategie financiară şi fiscală

Premierul a reafirmat intenţia Executivului ca măsurile de austeritate să fie aplicate doar până la 31 decembrie 2010.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite