Valencia: Conducerea unui liceu le interzice fetelor să îmbrace maiouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei adolescente au fost trimise acasă ca să se schimbe. Mamele lor susțin că măsura este exagerată deoarece "nu arătau nimic".

Trei adolescente, cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani, nu au fost lăsate să intre la cursuri deoarece erau îmbrăcate în maiouri, anunță "El Mundo". Fetele au fost trimise acasă și li s-a cerut să se schimbe. Întâmplarea s-a petrecut la liceul San Enrique din localitatea Quart de Poblet (Valencia).

Mamele celor trei adolescente au fost indignate de decizia conducerii școlii, pe care o cataloghează drept excesivă deoarece fetele lor "nu arătau nimic". Ele susțin că liceul este public și, cum se finanțează cu bani de la stat, conducerea instituției nu poate stabili un regulament de ordine interioară atât de strict. În schimb o parte dintre părinții celorlalți elevi sunt de părere că "fiecare liceu are legile sale" iar ele trebuie respectate.

Liceul San Enrique este un liceu cu profil religios și are niște norme stricte. În regulamentul de ordine interioară al liceului se fac anumite "recomandări" asupra modului în care trebuie să se îmbrace elevii, în special fetele.

Vezi pe adevarul.es care câteva dintre aceste recomandări

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite