Udrea anunţă că se reduc toate pensiile, inclusiv cea minimă, după principiul: "noi v-am dat-o, noi v-o luăm"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, a declarat, în urma întâlnirii PDL-ului cu preşedintele, că vor fi reduse toate pensiile, inclusiv cea minimă, de 350 de lei, anunţă Mediafax.

"S-a pus problema dacă vor exista anumite categorii de pensionari care să fie exceptate de la reducerea pe care am stabilit-o. S-a discutat despre faptul că dincolo de emoţia pe care o produce reducerea pensiilor foarte mici, este corect ca toate aceste categorii de pensionari să suporte reducerile pe care le-am decis", a spus Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, dacă PDL nu ar fi introdus anul trecut pensia minimă de 350 de lei, persoanele care beneficiază acum de ea nu ar fi avut niciun venit, sau aveau 4 lei, sau 6 lei.

"Acum, să le reduci şi lor această sumă este la fel de corect faţă de ceilalţi pensionari cărora le scazi pensiile. Cei care au 350 de lei pensie locuiesc în mediul rural, oameni care până acum un an trăiau fără aceşti bani şi care, locuind în mediul rural, au o gospodărie, deci au şi alte mijloace de existenţă", a adăugat Udrea.

Imposibilitatea reducerii diferenţiate a pensiilor a fost invocată şi de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Potrivit acestuia, o reducere diferenţiată ar însemna diminuarea punctului de pensie.

Partenerii PDL-ului în coaliţie, respectiv reprezentanţii minorităţii maghiare, au declarat că UDMR insistă pentru ca pensiile mai mici de 600 de lei să scape de anunţata reducere cu 15%.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a admis totuşi că datele din scrisoarea de intenţie către FMI nu pot fi modificate.

"Astăzi, în dialogul cu domnul preşedinte Băsescu, am susţinut, ca şi propunere, să găsim o soluţie pentru pensiile minime, respectiv pentru pensiile mici", a spus liderul Uniunii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite