Circa 6.000 de persoane vor fi disponibilizate din ministere si instituţiile din subordinea acestora - Află care sunt miniştrii care şi-au făcut deja calculele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dminuarea salariilor bugetarilor cu 25% nu este suficientă, astfel că Executivul a decis şi o reducere a aparatului de stat cu circa 55.000-60.000 de posturi. Dintre viitorii şomeri, circa 6.000 vor  proveni din  ministere şi din instituţiile subordonate acestora. Până acum, estimări privind numărul celor care vor fi daţi ca urmare a restructurării au făcut Ministerul Mediului, Ministerul de Externe, Ministerul Muncii, Mini

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Agerpres, Guvernul îşi propune reorganizarea ministerelor în termen de zece zile.

"În zece zile, Guvernul trebuie să adopte hotărâri care conţin noile organigrame ale ministerelor”, au menţionat sursele.

Şeitan, Sandu şi Dumitru, miniştrii care au anunţat deja câte posturi taie: Şeitan dă afară 367 de persoane

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunaţt că Executivul a aprobat deja, în şedinţa de miercuri, Ordonanţa de Urgenţă de reorganizare a Ministerului Muncii, iar patru dintre autorităţile din subordine, ANPFDC, ANPH, ANES şi IS au fost transformate în direcţii în cadrul ministerului.

Potrivit acestuia, se va face o reducere a personalului cu 367 de persoane, reprezentând o diminuare de 25 la sută a cheltuielilor din buget

Un alt ministru care a avansat din aprilie o cifră a disponibilizărilor este Elena Udrea. Acesta declara, în aprilie, că principalele reduceri se vor face la direcţiile suport din instituţie, care ajunseseră să fie supradimensionate în urma comasarii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei cu Ministerul Turismului.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely nu s-a decis: 1.000 sau 1.500 de disponibilizări

Şeful de la Ministerul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat în aprilie, ba că numărul angajaţilor din minister şi a celor din instituţiile din subordinea acestuia va scădea cu 1.000 de persoane, ba că va fi redus cu 1.500 de salariaţi.

„După o analiză, probabil vom reduce 1.000 de posturi”, a menţionat iniţial Borbely, citat de Mediafax. Ulterior acesta a declarat că "la prima propunere a fost vorba de o reducere cu peste 1.500 de persoane la nivelul structurilor si ministerului".

Un sfert din disponibilizări, la Ministerul Agriculturii

Numărul angajaţilor de la Ministerul Agriculturii se va reduce până în toamnă cu până la 26-27%, a declarat ministrul Mihail Dumitru, citat de Mediafax. Astfel, ministerul condus de Mihail Dumitru intenţionează să trimită în şomaj 2.820 de angajaţi, dintre care aproximativ 2.000 sunt salariaţi ai direcţiilor judeţene.

Diplomaţia română, mai subţire cu 570 de posturi


Reducerea costurilor la Ministerul de Externe ar putea însemna chiar închiderea unor ambasade sau consulate, potrivit şefului diplomaţiei române, Teodor Baconschi. Acesta a declarat într-un interviu pentru Deutsche Welle, că se are în vedere disponibilizarea a 573 de persoane dintre posturile ocupate din MAE.

25% din personalul Ministerului Comunicaţiilor,  trimis în şomaj

Şi ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a anunţat că restructurarea instituţiei pe care o conduce se va face cu disponibilizarea a 25% din cei 149 de angajaţi.

Sandu declara în iunie că au început deja analizele de concediere colectivă a 800 de angajaţi din cei 1800 de salariaţi ai SNR (Radiocom), o analiză in acest sens urmând să se facă şi la nivelul Poştei Române.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite